Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Να λογοδοτήσουν οι νυν κρατούντες στον Ελληνικό Λαό για τις ψυχές που χάνονται

Να λογοδοτήσουν οι νυν κρατούντες στον Ελληνικό Λαό για τις ψυχές που χάνονται

Η γνωστοποίηση της έρευνας των ιατρών κ. Τσιόδρα και κ. Λύτρα απαξίωσε και εκ των ένδον το ήδη απαξιωμένο αφήγημα της κυβέρνησης περί επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας - αυτήν τη φορά με συγκεκριμένους αριθμούς, οι οποίοι έχουν το θλιβερό «προνόμιο» να μεταφράζονται σε θανάτους αγαπημένων συνανθρώπων μας εκτός ΜΕΘ. Ο πρωθυπουργός πιάστηκε σκανδαλωδώς ψευδόμενος, αφού διέθετε τα πορίσματα της έρευνας από το Μάιο αλλά στη Βουλή πρόσφατα δήλωσε το αντίθετο, ότι δεν έχει ενδείξεις μεγαλύτερης θνητότητας εκτός ΜΕΘ.

Στη χώρα που η διάκριση εξουσιών έχει καταπατηθεί ασύστολα, με την υπόθεση δεν ασχολούνται εισαγγελείς – αρκούν οι περιφερόμενοι καθεστωτικοί τηλεαστέρες και δημοσιογράφοι.

Εντυπωσιάζει η πρώτη αυτή φορά που ο ειδικός κ. Τσιόδρας στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης – μιας κυβέρνησης που, ενώ διαρκώς επαγγέλεται ότι ακούει «ειδικούς», ωστόσο έθεσε πρόσφατα έναν δικηγόρο επικεφαλής της Υγείας.

Προβληματίζουν όλους μας όμως τα πορίσματα που «δείχνουν» ως βασική αιτία πολλών νεκρών με κορονοϊό, την έλλειψη προσοχής στο ΕΣΥ. Ναι, υπάρχουν βαριές παθογένειες και αμαρτίες 38 ετών λειτουργίας του ΕΣΥ. Όμως σήμερα, υπάρχουν και βαρύτατες, αναπολόγητες ΝΈΕΣ αμαρτίες της κυβέρνησης:

  • Το χιλιοειπωμένο «τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ να δοθούν στην Υγεία», κάποτε φάνταζε ως «λαϊκισμός». Σήμερα γίνεται αυτονόητη απαίτηση.
  • Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα των ασθενών, που είναι κλειδί για να μην φορτίζεται το σύστημα υγείας, παραμένει σκανδαλωδώς ο μεγάλος άγνωστος στην ελληνική πραγματικότητα. Εκκωφαντική η απουσία διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων για το κάθε στάδιο της νόσησης, πολύ δε περισσότερο με κατ’ οίκον εφαρμογή. Όταν νοσήσει κανείς, ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί για να κρατά άψυχες στατιστικές και όχι για να συμβουλεύσει τον ασθενή πώς θα διαχειριστεί την προσωπική μάχη που έρχεται.
  • Η πολύτιμη συνεισφορά έμπειρου υγειονομικού προσωπικού πετιέται στα σκουπίδια. Η χώρα μας έχει αναλογικά τους λιγότερους νοσηλευτές στην Ευρώπη, και σοβαρές έρευνες δείχνουν ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας εξαρτάται από τον αριθμό νοσηλευτών και όχι από αντισυνταγματικές εμμονές σε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Ωστόσο, 7.000 ετοιμοπόλεμοι υγειονομικοί εδώ και πάνω από 100 ημέρες τιμωρούνται με αναστολή και πλήρη στέρηση μισθού για μία απόλυτα προσωπική τους επιλογή. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που η κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι ονομάτισε «ήρωες της υγείας» και μας προέτρεπε να τους αποδώσουμε τα εύσημα για τις μάχες που δίνουν στα νοσοκομεία. Φαίνεται ότι γι’ αυτούς τα rapid tests δεν είναι αρκετά. Να θυμηθούμε ότι ο γιατρός που πιάνεται με «φακελάκι», τιμωρείται με αναστολή και στέρηση ΜΙΣΟΥ μισθού. Οι 7.000 ΕΝΤΙΜΟΙ υγειονομικοί αντιμετωπίζονται με ΠΛΉΡΗ στέρηση μισθού, δηλαδή διπλά «εγκληματίες» συγκριτικά με τον επίορκο χρηματιζόμενο ιατρό! Αυτή είναι η θλιβερή «ισονομία» του τιμωρητικού κυβερνητικού καθεστώτος.
  • Την καχυποψία για την φανατική προσήλωση της κυβέρνησης στην προώθηση των εμβολίων, εντείνουν δηλώσεις όπως η πρόσφατη από τον διορισμένο αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια ότι έχουν εγκριθεί 8 με 9 θεραπείες για τον covid-19, οι οποίες θα αγοραστούν μαζικά μετά το πέρας των εμβολιασμών! Αυτό το γεγονός και η πολύμηνη αδιαφορία της κυβέρνησης να εισάγει τα εγκεκριμένα θεραπευτικά αντισώματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κάποτε ίσως συναποτελέσουν τη βάση για να λογοδοτήσουν οι νυν κρατούντες στον Ελληνικό Λαό για τις ψυχές που χάνονται «ελαφρά την καρδία» κάθε μέρα που περνά.

Καλή η διαμαρτυρία. Τί προτείνει η ΝΙΚΗ;

Να προτάξουμε ως δομημένη πολιτεία και κοινωνία τέσσερις βασικούς «κυματοθραύστες» απέναντι σε κάθε ιό: 

  1.  το θωρακισμένο ανοσοποιητικό, 
  2. την ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα,
  3. την καλή φαρμακευτική αγωγή, καθώς και
  4. έξυπνους τρόπους να λειτουργεί αδιάσπαστα η οικονομία και η κοινωνία μας χωρίς να αυτοκαταστρεφόμαστε με εγκλεισμούς ή παραπλανητικά «πιστοποιητικά ελευθερίας». 

Έχοντας υλοποιήσει αυτούς τους «κυματοθραύστες», το (κάθε) εμβόλιο είναι το κερασάκι, όχι η τούρτα.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό στις «Θέσεις» μας (βλ. https://nikh.gr/theseis/ygeia/4-covid-19-o-ios-tis-dixonoias ), η κυβέρνηση άφησε αθωράκιστη την υγεία των πολιτών, ευτέλισε την επιστήμη, αρνήθηκε τον διάλογο, επέβαλε ακατανόητα μέτρα που η ίδια περιφρόνησε, δίχασε την κοινωνία μας, τσάκισε την ψυχική και οικονομική υγεία πολλών, προσέβαλε και χλεύασε τις αξίες μας. Και τώρα, νίπτει τας χείρας για χιλιάδες θανάτους αγαπημένων μας, που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Είναι της μόδας να ακούμε τελευταία για πολλών ειδών «αρνητές». Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αρνητές της πραγματικότητας.

 

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890