Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
H αφωνία του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα παραπέμπει σε αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

H αφωνία του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα παραπέμπει σε αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Άρθρο της Μαρίας Μαγγίνα, υποψήφιας Ευρωβουλευτού της ΝΙΚΗΣ

Είναι τοις πάσι γνωστό πως η ηρεμία στο Αιγαίο επήλθε μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2022, όμως βασικός λόγος της κατάπαυσης των  προκλήσεων του εξ’ ανατολών γείτονα, ήταν η έλλειψη ανταλλακτικών των τουρκικών F-16, συνέπεια της επιδείνωσης των Αμερικανο-τουρκικών σχέσεων..

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ανάγκη, κυρίως όμως την στρατιωτική αδυναμία του, ως ….δήθεν φιλική χειρονομία.

Την τελευταία περίοδο οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μπορεί μεν να μην προέρχονται ‘από αέρος‘ είναι όμως έντονες κι εξόχως υποτιμητικές για την πατρίδα μας .

Η πρόσφατη μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος –ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά κατά την διάρκεια της συνάντησής του στην Αγκυρα στον βυζαντινό πολιτισμό-, οι επαναλαμβανόμενες ΝΑΥΤΕΞ στο Αιγαίο καθώς και οι συνεχείς λαθραίες αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, είναι δείγματα της Τουρκικής προκλητικότητας και υποτίμησης της Ελλάδος.

Η καταδίκη από το μικτό ορκωτό εφετείο σε 5ετή φυλάκιση δύο προξενικών υπαλλήλων της Τουρκίας για κατασκοπεία από το Εφετείο της Ρόδου είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει χτυπήσει πολλά καμπανάκια. Στην συνάντηση των δύο ηγετών, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε σε τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε ότι ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως θρησκευτική προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος διεύρυνε την διεκδίκηση του σε όλη της Ελλάδα, γεγονός το οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε ασχολίαστο. Ομολογουμένως κρίνεται ως “αστοχία”, για αρχηγό χώρας που το θρησκευτικό φρόνημα  είναι χαραγμένο όχι μόνο στις ψυχές αλλά και στο Σύνταγμα των Ελλήνων!

Ο εκτουρκισμός της Ίμβρου και της Τενέδου, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, δημιουργεί ελληνική δυσπιστία απέναντι στην Τουρκία.

Ο διαμοιρασμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό, τον οποίο αιτείται η Τουρκία, προσκρούει στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, που αναγνωρίζει χωρικά ύδατα στα ελληνικά νησιά. Βεβαίως, η Ελλάδα υπερέχει δικαιωματικά ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να δεχθεί την στέρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων που κατοικούν στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιορίσει τα νόμιμα σύνορά της. Το λάθος του Ελευθέριου Βενιζέλου που εγκατέλειψε τη νήσο Σασών στην Αδριατική δεν επαναλαμβάνεται, ούτε το mea culpa του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι διεθνείς συνθήκες έχουν αλλάξει υπέρ της Ελλάδας και δεν θα έπρεπε ο οραματιστής μιας Πανσουνιτικής Ισλαμιστικής ηγεμονίας να προσβάλει και αγνοεί  κατά πρόσωπο την χώρα μας, κοιτίδα του πολιτισμού της Ευρώπης, ούτε τα Χριστιανικά μας σύμβολα και ιδεώδη.

Συμπερασματικά στο ερώτημα, πόσο «επιτυχές» κρίνει κανείς το ταξίδι του κυρίου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, η απάντηση δυστυχώς είναι πως η αφωνία του σε δύο τόσο σημαντικά εθνικά θέματα, μόνο σε αποτυχία παραπέμπει.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890