Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Αντικειμενικός Σκοπός της ΝΙΚΗΣ

Η αρχή της εθνικής μας πληγής: Το Κόμμα των πολιτικών κομμάτων!

Το Σύνταγμα (άρθ. 29) προβλέπει ότι η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων oφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτoυργία τoυ δημoκρατικoύ πoλιτεύματoς. Αντιθέτως, η σημερινή κομματοκρατία είναι το σύστημα που υποβοηθά τη διεθνή υποδούλωση της πατρίδας μας, την συστηματική αναρρίχηση στην εξουσία ανίκανων ή εξαρτημένων πολιτικών, που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον και την αρέσκεια του αρχηγού τους πάνω από το εθνικό συμφέρον. Σήμερα τα κόμματα:

 • Αποτελούν οικονομική πληγή για την πατρίδα με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν, τα δάνεια χωρίς επιστροφή ή αντίκρισμα.
 • Φαλκιδεύουν την εκπροσώπηση του Λαού, αφού ένας άξιος μίας περιοχής πρέπει να μπει στην κομματική κλίκα για να εκλεγεί – και αν τολμήσει να διαφωνήσει με τον αρχηγό, διαγράφεται.
 • Είναι αρχηγοκεντρικά, διευκολύνοντας τον κεντρικό έλεγχο από ξένα κέντρα εξουσίας
 • Προτάσσουν το κομματικό συμφέρον από το εθνικό.
 • Παραβιάζουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και ψηφίζουν με βάση την κάθε κομματική «γραμμή» και όχι τη συνείδηση.
 • Συστηματικά ανεβάζουν στην εξουσία μία κλίκα στενών οικογενειών που διαδέχονται η μία την άλλη.
 • Επηρεάζουν την εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική εξουσία όπως και την 4η εξουσία, αυτή του τύπου, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, τον συνδικαλισμό, τη δημόσια διοίκηση, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια διάκρισης εξουσιών. Έφτασαν πρόσφατα στην ύβρη: Έθεσαν τους εαυτούς τους υπεράνω νόμων, ψηφίζοντας την αμνηστία τους!

 

Η ΝΙΚΗ πρεσβεύει μία σπουδαία αλλαγή για την πατρίδα μας: Την απελευθέρωση από την κομματοκρατία.

Το Σύνταγμα ορίζει πως "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους...” (άρθ.1). Κι όμως! Ο Ελληνικός Λαός δε ρωτήθηκε ποτέ για τα Μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ΑΟΖ, τις υγειονομικές ελευθερίες, τις διακρίσεις εις βάρος του, τον υβρισμό των θεσμών του, την έκρηξη της εγκληματικότητας και της παραβίασης της εθνικής του κυριαρχίας, τον ευτελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων του.  Όλα αυτά έγιναν με συστηματικές παραβιάσεις του Συντάγματος, με τη γενική φίμωση του λαού και την ατιμωρησία των ιθυνόντων.

 • Όσοι θήτευσαν σε κυβερνήσεις, κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο, θα λογοδοτήσουν για όλο το κακό που έχουν προξενήσει στην πατρίδα και στο λαό. Το δικαίωμα επανεκλογής τους θα περιοριστεί, βάζοντας τέλος στους αιώνιους επαγγελματίες πολιτικούς.
 • Θα διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και θα επιβληθεί επιστροφή των χρεωστουμένων οφειλών τους στον ελληνικό Λαό. Θα καταργηθούν οι υπέρογκες επιδοτήσεις των κομμάτων.
 • Θα υπάρξει αξιοκρατία στην εισαγωγή των υποψηφίων στις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και τη δημόσια διοίκηση, μέσω της κατάργησης των κομματικών διορισμών.
 • Θα απελευθερωθεί ο συνδικαλισμός και οι φοιτητικές οργανώσεις από την κομματική ποδηγέτηση.
 • Θα ποινικοποιηθούν οι πελατειακές σχέσεις. Όσοι «μαζί τα…τρώνε», μαζί και θα λογοδοτούν!

 

Αμεσότερη δημοκρατία, νέος εκλογικός νόμος

 • Θα προταχθεί η ψήφιση νέου εκλογικού νόμου με σκοπό την απευθείας εκλογή βουλευτών από το Λαό. Κάθε επαρχία/νομός θα εκλέγει σταθερό αριθμό δικών του εκπροσώπων στη Βουλή, χωρίς ελάχιστες πανελλαδικές επιδόσεις κομμάτων. Αυτό θα αποτελέσει δύναμη στη φωνή της ελληνικής ομογένειας, που θα εκλέγει συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών ως εκπροσώπων της.
 • Το Νομοθετικό Σώμα της Βουλής θα συγκροτείται επομένως, από ανθρώπους που θα έχουν εκλεγεί απευθείας, χωρίς «αριστερές» ή «δεξιές» ατζέντες, όχι με βάση δοσοληψίες με κομματικές κλίκες, αλλά με βάση την καλή μαρτυρία τους στην κοινωνία που τους γνωρίζει.
 • Με αυτόν τον τρόπο, δυσχεραίνεται η επιρροή ξένων κέντρων εξουσίας με έλεγχο των ψηφοφοριών στη Βουλή. Συνεπώς, κάποιος ελεγχόμενος κομματάρχης δεν θα μπορεί να επιβάλλει την «κομματική γραμμή» που του επιτάσσουν.
 • Αυτό σημαίνει και ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από βουλευτές-πρόσωπα και όχι βουλευτές κομματικών γραμμών, θα απολαμβάνει της αγάπης και εμπιστοσύνης του Λαού, χωρίς την υποψία συναλλακτικών σχέσεων με κομματικούς μηχανισμούς.
 • Η ψήφος είναι ιερή επιλογή και δεν της αρμόζουν μεσάζοντες: Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει την καταμέτρηση με απλό και παραδοσιακό τρόπο και όχι από πληροφοριακά συστήματα.
 • Επίσης, τα συχνότερα δημοψηφίσματα  με   ξεκάθαρα   ερωτήματα   πολιτικών επιλογών, και με το αποτέλεσμά τους να δεσμεύει την κυβέρνηση είναι μια απόδειξη αμεσότερης δημοκρατίας την οποία η ΝΙΚΗ δεσμεύεται να πρεσβεύει.
 • Δραστική θα είναι, επιπλέον, η μείωση του αριθμού βουλευτών σε 200 (ελάχιστο συνταγματικό όριο). Οι εξοικονομούμενοι πόροι από 100 λιγότερους βουλευτές (μισθοί, παροχές, δαπάνες, γραφεία, προσωπικό διορισμένο ή αποσπασμένο) θα διατεθούν συμβολικά, σε άπορες ελληνικές οικογένειες.
 • Στόχος μας, η προστασία της ελεύθερης βούλησης του Ελληνικού Λαού από τη συστηματική πληθυσμιακή νόθευση που έχουν παρανόμως επιβάλει τα κόμματα εξουσίας: Αντί των ελληνοποιήσεων, καθεστώς «μετοίκου» για τους νόμιμους μετανάστες, με πλήρη σεβασμό και αστικά δικαιώματα αλλά όχι δικαιώματα όπως αυτά του  εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Οι Έλληνες  βουλευτές πρέπει να είναι παιδιά του ελληνικού Λαού, και μόνον, όπως ορίζει το Σύνταγμα (αρθ.51) ότι «Oι βoυλευτές αντιπρoσωπεύoυν τo Έθνoς».

 

Ο Αντικειμενικός Σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η καλύτερη εγγύηση της πολιτικής μας αξιοπιστίας!

Στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση της παράλογης επιρροής των κομμάτων στο κράτος και την κοινωνία, με την εκλογή βουλευτών χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, ερχόμαστε εξ’ ορισμού αντιμέτωποι με τα συμφέροντα όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου. «Καίμε» τις γέφυρες για «συνεργασίες», «τούμπες» και «συναλλαγές» με άλλα κόμματα, και επομένως, δε νοθεύουμε την εμπιστοσύνη που θα δείξει στη ΝΙΚΗ ο Ελληνικός Λαός.

 • Η ΝΙΚΗ δεν ζητά ψήφο διαμαρτυρίας με στόχο ένα παροδικό βουλευτιλίκι λίγων εδράνων – στοχεύει ευθέως στην άνοδο στην εξουσία και τη νομοθετική ελαχιστοποίηση της κομματοκρατίας. Μέχρι να υλοποιήσει τον αντικειμενικό της σκοπό με τις απαραίτητες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η ΝΙΚΗ ζητά εντολή κυβέρνησης με βάση το πολιτικό της πρόγραμμα.
  • Όταν επιτύχει την ελαχιστοποίηση της επιρροής των κομμάτων, και η ίδια η ΝΙΚΗ, που θα έχει έως τότε αναγκαστικώς κομματικό μανδύα, θα οδηγηθεί στη δική της όμοια ελαχιστοποίηση, αποδεικνύοντας ότι δεν κατατρύχεται από το σαράκι της εξουσίας. Θα έχει όμως παραδώσει δύο σπουδαίες παρακαταθήκες: στον μεν Ελληνικό Λαό, μία αξιοπρεπέστερη Πατρίδα και έναν δημοκρατικότερο τρόπο εκλογής και λειτουργίας της νομοθετικής εξουσίας, στην οποία θα ελκύονται ενεργοί πολίτες και θα αναδεικνύονται τα ικανά, έντιμα και ακομμάτιστα τέκνα του Λαού μας. Στους δε λαούς της οικουμένης, θα έχει επισημάνει έναν οδοδείκτη για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της κομματοκρατίας.

Τα κόμματα βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα.

Ώρα για ποιοτικότερη δημοκρατία: Από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό !

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890