Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Η Ομαιχμία της Νίκης

Η Ομαιχμία της ΝΙΚΗΣ

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σήμερα απέχει από τις εκλογές - όχι από αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα και την κοινωνία μας, αλλά αντιθέτως από βαθιά απογοήτευση για τη δυσοσμία μισού αιώνα κομματοκρατίας, η οποία έχει επιβάλει την ανελευθερία, τη διαφθορά και τον ανθελληνισμό ως τη νέα νόρμα. Για πολλούς Έλληνες σήμερα η προσέλευση στην κάλπη ισοδυναμεί περίπου με διάπραξη αμαρτίας. Εξίσου εύλογα, γιατί να εμπιστευθούν πυροτεχνήματα "ενός ακόμη νέου σωτήρα";

Η εμπιστοσύνη στη ΝΙΚΗ έρχεται από δύο πυλώνες: (α) τις θέσεις της, που έχουν ευθύτητα, εφαρμοσιμότητα για το αύριο των παιδιών μας και αντανακλούν τις αξίες του Γένους μας και (β) τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τη ΝΙΚΗ - γνήσια τέκνα του Ελληνικού Λαού, που δεν έχουν σχέση με επαγγελματίες πολιτικούς. Ακόμη πιο σημαντικό, η ΝΙΚΗ έχει εντελώς αντίθετο τρόπο πολιτικής σκέψης και λειτουργίας από το γνωστό "μοντέλο" των προσωποκεντρικών κομμάτων, όπου ο κάθε αρχηγός, ως "μία αιχμή", μπορεί να φθαρεί, να στομώσει, να λυγίσει ή να σπάσει. Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι μία ιερή υπόθεση που ξεπερνά την προσκόλληση στην ιδέα ενός πρόσκαιρου "σωτήρα".

Στη ΝΙΚΗ, η Εμπροσθοφυλακή που αναλαμβάνει τη δημόσια εκπροσώπηση των θέσεών της, αποτελείται από "πολλές αιχμές" μαζί, την "Ομαιχμία" - ένας υπέροχος όρος του Θουκυδίδη. Η Ομαιχμία συστρατεύει στην πρώτη γραμμή ανθρώπους που ζουν έμπρακτα τις αξίες της Νίκης. Σε αντίθεση με έναν "σωτήρα", η Ομαιχμία δε σπάζει, δε στομώνει, δε στραβώνει, δεν αλλάζει πορεία. Πορεύεται με ομοψυχία, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, με βλέμμα στραμμένο σε έναν αντικειμενικό σκοπό, σε έναν προορισμό. Μεγαλώνει και συστρατεύει διαρκώς και περισσότερους - χωρίς να αφήνει χώρο σε φιλόδοξους πολιτικάντηδες με προσωπικές ή επιχειρηματικές ατζέντες.

Αυτή είναι η δύναμη της Νίκης: όχι ένας αρχηγός, αλλά η Ομαιχμία.

Γνωρίστε μερικές «αιχμές» της μεγάλης Ομαιχμίας της Νίκης!

Δημήτριος Νατσιός

Ιδρυτικός Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ

Βασίλειος Γιασλακιώτης

Ο Βασίλειος Ι. Γιασλακιώτης γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη και σπούδασε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Βιολογίας.  Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Εξειδικεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογία και Μαιευτική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Συμμετείχε ενεργά σε εφημερίες επειγόντων σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης και της Βρετανίας ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Αμερικανικής Ακαδημίας στα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα (ALSO® ALSG® Instructor).  Xρημάτισε επικουρικός Επιμελητής επί διετία στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σήμερα είναι υπεύθυνος προγεννητικού ελέγχου και παρακολούθησης κύησης υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα εκτελεί χειρουργικές, λαπαροσκοπικές, ενδοσκοπικές και μαιευτικές επεμβάσεις, ως επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «Άνασσα» Βόλου και του «Ιασώ Θεσσαλίας». Διατηρεί στον Βόλο Ιατρείο παρακολούθησης εγκύων και γυναικολογικών ασθενών.

Είναι τακτικό Μέλος της Ελληνικής Γυναικολογικής Μαιευτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος  και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης. Έχει ενεργό και διαρκή συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις και προγράμματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, με δημοσιεύσεις σε ξένα κι ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, διδάσκει σε ΙΕΚ στον τομέα Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή του και κατά την επιστροφή του στην γενέτειρα Μαγνησία προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ιερά καθιδρύματα. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, τις γεωργικές καλλιέργειες, ενώ καθημερινά ανησυχεί και αγωνίζεται για το καλύτερο μέλλον της  Πατρίδας  μας.

Εμμανουήλ Γκλάβας

Ο Εμμανουήλ Γκλάβας γεννήθηκε στην όμορφη Καβάλα τον Ιούλιο του 1966. Κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η ειδικότητά του στην κολύμβηση τον βοήθησε ώστε να αναλάβει τις Ακαδημίες του Άρη για τέσσερα χρόνια.

Η εκτεταμένη ενασχόλησή του με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σηματοδοτείται από το 1980, ως ενεργός χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, με συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εμπειρία αυτή τον ώθησε στη δημιουργία της δικής του ομάδας παραδοσιακών χορών στη Μουσθένη της Καβάλας για τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα σπούδαζε.

Από το 1990, ασχολήθηκε με τον κλάδο των Ασφαλειών. Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Έχοντας δίπλα του καταξιωμένους συναδέλφους του κλάδου, δραστηριοποιήθηκε έντονα και έτσι, σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, διατηρώντας το δικό του ασφαλιστικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με κάθε τομέα ασφαλιστικών καλύψεων όπως οχήματα, αστικές-επαγγελματικές ευθύνες, νοσοκομειακά–συνταξιοδοτικά προγράμματα, κατοικίες.

Βασίλειος Δανδίκας

Ο Βασίλειος Δανδίκας γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη από Έλληνες οικονομικούς μετανάστες το 1978. Είναι έγγαμος πατέρας τριών παιδιών. Μεγάλωσε και διαμένει στις Σέρρες, από όπου έλκει και την καταγωγή του.

Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει εννιαετή απασχόληση ως διοικητικός υπάλληλος και διαχειριστής σε ιδιωτικό τομέα και τοπική αυτοδιοίκηση, προτού αναλάβει οικογενειακή επιχείρηση ταξί ως ελεύθερος επαγγελματίας αυτοκινητιστής. Από το 2018 είναι πρόεδρος στη Ραδιοταξί Σερρών Α.Ε., αντιπρόεδρος στο σωματείο ιδιοκτητών ταξί Σερρών Άγιος Χριστόφορος και αντιπρόεδρος στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Σκουτάρεως.

Στο Ραδιοταξί Σερρών ΑΕ εφαρμόζει ένα συνεταιριστικό μοντέλο με πλειάδα επιχειρηματικών καινοτομιών, πιστεύοντας ότι η έγνοια για το ομαδικό συμφέρον γίνεται με τον υγιέστερο τρόπο και συμφέρον του κάθε προσώπου – από το επίπεδο της γειτονιάς και της πόλης ως το εθνικό. 

Δρ Ζώης Ζαρταλούδης

Ο Δρ Ζώης Ζαρταλούδης γεννήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Είναι διδάκτωρ Βιολογίας (Εντομολογίας) του Πανεπιστημίου του  Λονδίνου (Imperial College) απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, από συστάσεώς του, επί 22 έτη στην εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα, στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Είναι μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και του δικτύου DAISIE European Alien Species Expertise. Από το έτος 2003 έως το 2011  δίδασκε το μάθημα της Εντομολογίας (Γενικής και Ειδικής) στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε εθνικά και διεθνή περιοδικά και περιοδικά του Science Citation Index, έχει συγγράψει αρκετά βιβλία στο αντικείμενό του (φυτοπροστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση εχθρών και ασθενειών των φυτών) και είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας μεθοδολογίας παρασκευής καινοτόμων βιο-δραστικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

Το έτος 2013 ίδρυσε την εταιρεία «ΑγροΟικοΣύστημα» όπου με προσωπική έρευνα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει σημαντικές καινοτόμες συνθέσεις με την επωνυμία «BIOSHELL». Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται στον πρωτογενή κυρίως τομέα της γεωργικής παραγωγής. Η εταιρεία αυτή εισάγει τεχνολογικές καινοτομίες στη φυτική παραγωγή που αποτελούν εξέλιξη στην Γεωργία Ακριβείας.

Πιστεύει ότι η Ελλάδα μας είναι η πιο ευλογημένη γωνιά του πλανήτη με απαράμιλλο φυσικό πλούτο και πως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η διοικητική αυτοοργάνωση του Ελληνισμού στην βάση της διατήρησης της εθνικής μας ταυτότητας, με ηθική συγκρότηση και αλληλεγγύη.

Δρ. Γεώργιος Καλλιντέρης

Ο Δρ. Γεώργιος Καλλιντέρης γεννήθηκε το 1955 στην Αετόπετρα Κονίτσης. Είναι έγγαμος και πατέρας εννέα παιδιών.

Αποφοίτησε από το  Φυσικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Master στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αποφοίτησε, επίσης, από τη Σχολή Επιμορφώσεως Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.)  Ιωαννίνων και έκτοτε εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως Φυσικός για περισσότερα από 20 έτη (1983-2006) και μετά από εκπαιδευτική άδεια κάποιων ετών, απεσπάσθη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1992-1998). Υπηρέτησε (2006-2014) ως Διευθυντής Λυκείου στην Κόνιτσα.

Από το 2014 έως το 2019, εχρημάτισε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Πρωτογενούς τομέα στο Δήμο Κόνιτσας. Έχει έντονη την καλή ανησυχία και την μέριμνα για τα θέματα της Πίστης και της Πατρίδας μας.

 

Κωνσταντίνος Καραΐσκος

Ο Κώστας Καραΐσκος γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Είναι έγγαμος, Μαθηματικός εργαζόμενος  στη δημόσια εκπαίδευση.

Ήταν υπεύθυνος του δεκαπενθήμερου εντύπου γνώμης «Αντιφωνητής» με πανελλαδική κυκλοφορία από το 1998 μέχρι το 2017. Έχει αναπτύξει εκτεταμένη και πολύχρονη αρθρογραφία σε διάφορα ιστολόγια και έντυπα.

Με ενεργή παράδοση στην πολιτική από το 2011, έχει υπηρετήσει πολύπλευρα και δυναμικά την υπόθεση της ελευθερίας του Θρακικού και Μακεδονικού Ελληνισμού. Είναι δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, όντας επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών «Σπάρτακος».

Ιωάννης Κεμεντσετσίδης

Ο Ιωάννης Κεμεντσετσίδης είναι γεννημένος το 1973 στο Κιλκίς. Είναι έγγαμος οικογενειάρχης με δύο παιδιά. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΤΕΙ Σερρών. Έχει περαιτέρω εκπαιδευθεί στην πιστοποίηση προϊόντων, στον έλεγχο ποιότητας, στη διασφάλιση ποιότητας τεχνικών έργων, στην παρακολούθηση υδάτινων αποδεκτών και ποιότητας πόσιμου νερού. Έχει επιχειρηματική εμπειρία στο λιανεμπόριο και στην εστίαση, καθώς και ως τεχνικός εκτιμητής ακινήτων. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας: Ενεργειακός επιθεωρητής, Σύμβουλος ακινήτων, Εργολήπτης δημοσίων έργων και Τεχνικός ασφαλείας.

Τα ἐνδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τη λογοτεχνία και τον αθλητισμό, τον οποίον υπηρέτησε ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και ως επαγγελματίας διαιτητής επί τετραετία στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής.

Διαθέτει πολυετές και ενεργητικό ενδιαφέρον για τα κοινά από πολλές και διαφορετικές επάλξεις: ως γονέας με ενεργή συμμετοχή στον Σὐλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ως μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με δύο 3ετείς θητείες στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικου Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιλκίς, αλλά και ως πολίτης με αγάπη στη γενέτειρα, με θητεία ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού Διποτάμου, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Δρ. Μαρία Μαντουβάλου

Η Μαρία Μαντουβάλου κατάγεται από τη Μάνη και γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Ραλλείου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μεταπτυχιακή υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Ρώμη και στο Βερολίνο. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου, ενώ δίδαξε ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια του Καναδά και της Γερμανίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος πολλών Διεθνών Επιστημονικών και Ανθρωπιστικών Ομίλων και Συλλόγων, ενώ συχνά μετέχει ως μέλος σε επιτροπές κρίσεων θεατρικών και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Έχει κάνει επιστημονική έρευνα σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό έργο, καθώς και σε διεθνείς αποστολές στη Βοσνία, τη Σερβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αμερική, τη Γαλλία και αλλού.

Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθύντρια του Φιλολογικού Τμήματος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και Γραμματέας Σύνταξης του ομώνυμου περιοδικού, καθώς και διευθύντρια των «Νυχτερινών Σχολών Παρνασσού». Διδάσκει στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρίας των Φίλων του Λαού, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας.

Αναστάσιος Οικονομόπουλος

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Οικονομόπουλος είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και έγγαμος πατέρας τριών τέκνων.

Κατάγεται από τη Λαύκα της Ορεινής Κορινθίας, με οικογενειακή γενεαλογία που έχει ενεργό ανάμειξη στους πρωτεργάτες της Φιλικής Εταιρείας και τους στενούς συναγωνιστές του Γέρου του Μωριά.

Γεννημένος στην Κηφισιά το 1962, τελείωσε το Δημοτικό στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Νομικά  στη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Γερμανίας και στη Νομική Σχολή Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία το 1986–1988 και από το 1989 μέχρι και σήμερα ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα στην Αθήνα.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θρακομακεδόνων το διάστημα 2007-2010. Συνεργάζεται σήμερα ως νομικός σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης με δήμους της Αττικής, έχοντας εκπονήσει πλήθος μελετών και γνωμοδοτήσεων. Είναι μέλος του πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΑΠ – Ομοσπονδίας Βόλεϊ και Γ.Γ. της ομάδας βόλεϊ Κηφισιάς της Α1 Εθνικής. Διακονεί ως επίτροπος τα τελευταία 10 χρόνια στην ενορία του.

Ομιλεί την γερμανική και την αγγλική γλώσσα.

Αποφάσισε να συστρατευτεί στον αγώνα της ΝΙΚΗΣ, οραματιζόμενος τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διότι πιστεύει ακράδαντα ότι είναι πικρό να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον  τόπο σου.

Δημήτριος Παπαδόπουλος

Ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, οικονομολόγος και φοροτεχνικός, κατάγεται από την Τραπεζούντα του Πόντου. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957 και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Συμπλήρωσε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες σπουδές στη Σουηδία, αποκτώντας πτυχίο Οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Είναι έγγαμος πατέρας ενός τέκνου και παππούς πέντε παιδιών.

Από το 1983 ζει μόνιμα στην Κατερίνη, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας οικονομολόγος-φοροτεχνικός έως σήμερα. Έχει επιπρόσθετα εργασθεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων εθνικών και ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων. Θήτευσε ως Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Φοροτεχνικών Πιερίας τα έτη 1997-2006, καθώς και στην Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  (τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) κατά το διάστημα 1999-2001.

Είναι σήμερα Υπεύθυνος της Κοινότητας ΝΙΚΗΣ του νομού Πιερίας.

Ομιλεί την αγγλική και την σουηδική.

Δρ Νικόλαος Παπαδόπουλος

Ο Δρ Νικόλαος Παπαδόπουλος, θωρακοκαρδιοχειρουργός, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Είναι έγγαμος πατέρας έξι παιδιών.

Σπούδασε την Ιατρική επιστήμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Τίτλο ειδικότητας στη χειρουργική θώρακος-καρδιάς και μεγάλων αγγείων. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ. στον Τομέα χειρουργικής και στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακος - καρδιάς και μεγάλων αγγείων, με βαθμό Άριστα.

Η επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της Υγείας ξεκινά από το 1997 στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων. Ακολουθεί το γενικό τμήμα της ειδικότητας στην Γενική Χειρουργική στην Α` Πανεπιστημιακή Προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΠΘ και το ειδικό τμήμα της ειδικότητας Θώρακος –Καρδίας, στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων (2003-7). Δίδαξε ως συνεργάτης Καθηγητής («Επείγουσα Ιατρική – Πρώτες Βοήθειες –ΚΑΡΠΑ») αλλά και ως εκπαιδευτής σε Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Σ.Ε.Υ.Π-Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης τα ακαδημαϊκά έτη 2001-4. Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα έως το 2009 στο Καρδιοχειρουργικό  τμήμα στην Euromedica «Γενική Κλινική» Θεσ/νίκης και ακολούθως πλαισίωσε ως πρώτος συνεργάτης την καρδιοχειρουργική ομάδα του Καθηγητή Παναγιώτη Κ. Σπανού. Παράλληλα ως επικεφαλής δημιούργησε τη δική του καρδιοχειρουργική ομάδα στην Euromedica Γενική Κλινική «Κυανός Σταυρός» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του καρδιοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Κυανός Σταυρός» (2014-6) και εν συνεχεία (2017-20) συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών ως καρδιοχειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέτρο Θεσσαλονίκης. Το 2020 εντάσσεται στο ΕΣΥ (καρδιοχειρουργική κλινική Γ.Ν. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ») όπου στο πρόσφατο ολιγόμηνο διάστημα βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής για τους γνωστούς λόγους.

Είναι μέλος τοπικών και διεθνών οργανισμών, όπως ενδεικτικά του συλλόγου Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες» από το 2003, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1997, της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Αντιμετώπισης του ΑIDS από το 1998, του European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS) από το 2004, του International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery (ISMICS) από το 2007, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος–Καρδιάς–Αγγείων από το 2005, της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από το 2007, κ.α.

Γεώργιος Ρούντας

Ο Γεώργιος Ρούντας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος πατέρας τριών τέκνων. Έλκει την καταγωγή του εκ πατρός από τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου και εκ μητρός από την Κορινθία.

Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος υπαξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων το 2006-2007. Ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο "Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές", στο τμήμα "Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι δικηγόρος και ασχολείται με ζητήματα Κτηματολογίου. Διαθέτει πιστοποιητικό επιμορφώσεως του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Δημόσια Διοίκηση". Κατέχει πιστοποίηση επάρκειας γνωστικού πεδίου  αναφορικά με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR),  από το σχετικό σεμινάριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Είναι ιδρυτικό μέλος της " Ενώσεως Ελλήνων Νομικών e-Θέμις", ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ) τα έτη 2010-2012.

Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Ανέκαθεν τον συγκινούσε η διαχρονική σύνδεση της αρχαίας με την νεώτερη Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον Βυζαντιακό Ελληνισμό και η προοπτική της σήμερα.

 

Αλεξία Τάντση

Η Αλεξία Τάντση κατάγεται από τη Φλώρινα, είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.  Το έτος 1995, αποφοίτησε από το  Γενικό Λύκειο της Φλώρινας και στη συνέχεια  ασχολήθηκε  με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Είναι εθελόντρια του τμήματος νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάζεται ως συμβασιούχος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο πλαίσιο των διοικητικών αρμοδιοτήτων έχει εξειδικευτεί σε χρηματοοικονομική και τραπεζική διοικητική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και Ανθρωπίνων Πόρων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συμμετέχει ανελλιπώς και ενεργά σε όλους τους αγώνες  τόσο για τα εθνικά όσο και για τα κοινωνικά ζητήματα της ακριτικής Φλώρινας.

Διαχειρίζεται δυο ιστολόγια, την «Παρεμβολή» και την «Περίβλεπτο». Παράλληλα ερευνά  και συλλέγει ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες σχετικά με την προσφορά των Δυτικομακεδόνων στην προετοιμασία και την έναρξη της Επανάστασης του 1821 καθώς και στον Μακεδονικό Αγώνα.Αθανάσιος Τσουγανάτος

Ο Αθανάσιος Τσουγανάτος γεννήθηκε το 1963 στην Πάτρα. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Καταγωγή έλκει από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς και από την πλευρά της μητέρας του (το γένος Χριστοδουλίδη) από την Κερασούντα του Πόντου.

Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) το 1985 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και αποστρατεύτηκε το 2019 ως Ανώτατος Αξιωματικός με τον βαθμό του Υποστρατήγου. Υπηρέτησε σε Μονάδες Πυροβολικού του Στρατού Ξηράς ως Διοικητής σε Μονάδα MLRS και σε επιτελικές θέσεις στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ σε θέματα Αμυντικής Σχεδίασης Ελλάδος και ΝΑΤΟ.

Υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Παρατηρητής με τον βαθμό του Λοχαγού στην αποστολή UNIKOM/Κουβέιτ του ΟΗΕ το 1996. Υπηρέτησε σε θέσεις του ΝΑΤΟ στην Νάπολη Ιταλίας (2005-8) και στην Διοίκηση Μετασχηματισμού Νόρφολκ/ΗΠΑ (2016-9).

Σημαντική εμπειρία και τιμή ήταν η τοποθέτηση του ως Διευθυντού στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (2013-6) με τον βαθμό του Ταξιάρχου όπου είχε την ευκαιρία να επεξεργασθεί πολλές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό και στρατιωτικό προσωπικό της Σχολής. Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν ο Οργανισμός της Σχολής, η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της ΣΣΕ (πρώτη φορά) σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και η ένταξη της ΣΣΕ στο πρόγραμμα «Military Erasmus» της ΕΕ.

Αποφοίτησε επίσης από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (Ελλάδα) και από το Αλβανικό Αμυντικό Κολλέγιο (Defence College regional).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού σε Στρατηγικές Σπουδές από το Naval PostGraduate School στην Καλιφόρνια/ΗΠΑ.

Νικόλαος Ταμουρίδης

Ο Νικόλαος Ταμουρίδης γεννήθηκε στην Πυλαία Έβρου από γονείς ποντιακής καταγωγής από τη Νικόπολη Κερασούντος Πόντου. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Φερρών Αλεξανδρουπόλεως. Το 1976 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1980 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Είναι απόφοιτος των εκπαιδευτικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού, των Σχολείων χειριστών Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών της Αεροπορίας Στρατού, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε σε πλήθος διοικητικών και επιτελικών θέσεων του Πεζικού και της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και ως Επιτελής Διεθνούς Στρατηγείου στη Νεάπολη Ιταλίας και στην Κωνσταντινούπολη. Ως Ταξίαρχος και Υποστράτηγος του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Ταξιαρχίας Ελικοπτέρων του Στρατού μας και του Επιτελάρχη του διεθνούς Στρατηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου και προήχθη, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στον βαθμό του Αντιστρατήγου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Α’ Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αθήνα, από όπου και αποστρατεύθηκε. Στα πλαίσια της διεθνούς του καριέρας, αποφοίτησε από διάφορα διεθνή σχολεία και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συσκέψεων υψηλοτάτου επιπέδου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ομιλεί Αγγλικά και Τουρκικά. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος

Ο Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και πλέον της δεκαετίας στην Αγγλία.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Έσσεξ και διδάκτωρ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητικός παρατηρητής. Είναι κάτοχος επιστημονικών δημοσιεύσεων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Έχει διατελέσει διευθυντικό και διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα επί μία 25ετία, στις πωλήσεις, στη διαχείριση διεθνών συμβάσεων και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών. Συνεργάστηκε με διεθνείς οίκους και εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο χώρο των δικτύων και τηλεπικοινωνιών. Κατέχει διεθνή εμπειρία με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. 

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αχρήματη κοινωνία, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τους κινδύνους που προκύπτουν στις ατομικές ελευθερίες από την αθέμιτη χρήση τους. 

Όραμά του για την Πατρίδα αποτελούν 3 πυλώνες: (α) η υψηλή εκπαίδευση και κατάρτιση δεξιοτήτων των νέων σε όλα τα επίπεδα, (β) η επιχειρηματικότητα και εγχώρια παραγωγή που θα αναδείξει μία δυνατή οικονομία διαχρονικά, καθώς και (γ) η εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας με τρόπο που θα απελευθερώνει τον πολίτη και θα τον θέτει στο τιμόνι της χώρας και όχι στην δουλεία μίας Οργουελικής κοινωνίας.

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

Θεσσαλονίκη

Μακένζι Κίνγκ 12, Θεσσαλονίκη 546 22

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890