Γεώργιος Ρούντας

Δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας

Ο Γεώργιος Ρούντας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος πατέρας τριών τέκνων. Έλκει την καταγωγή του εκ πατρός από τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου και εκ μητρός από την Κορινθία.

Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος υπαξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων το 2006-2007. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο αντικείμενο "Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές", στο τμήμα "Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι δικηγόρος και ασχολείται με ζητήματα Κτηματολογίου. Διαθέτει πιστοποιητικό επιμορφώσεως του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Δημόσια Διοίκηση". Κατέχει πιστοποίηση επάρκειας γνωστικού πεδίου  αναφορικά με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR),  από το σχετικό σεμινάριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Είναι ιδρυτικό μέλος της " Ενώσεως Ελλήνων Νομικών e-Θέμις", ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ) τα έτη 2010-2012.

Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Ανέκαθεν τον συγκινούσε η διαχρονική σύνδεση της αρχαίας με την νεώτερη Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον Βυζαντιακό Ελληνισμό και η προοπτική της σήμερα.