Εμμανουήλ Γκλάβας

Επιχειρηματίας Ασφαλειών, Διδάσκαλος Παραδοσιακών Χορών

Ο Εμμανουήλ Γκλάβας γεννήθηκε στην όμορφη Καβάλα τον Ιούλιο του 1966. Κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η ειδικότητά του στην κολύμβηση τον βοήθησε ώστε να αναλάβει τις Ακαδημίες του Άρη για τέσσερα χρόνια.

Η εκτεταμένη ενασχόλησή του με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σηματοδοτείται από το 1980, ως ενεργός χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, με συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εμπειρία αυτή τον ώθησε στη δημιουργία της δικής του ομάδας παραδοσιακών χορών στη Μουσθένη της Καβάλας για τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα σπούδαζε.

Από το 1990, ασχολήθηκε με τον κλάδο των Ασφαλειών. Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Έχοντας δίπλα του καταξιωμένους συναδέλφους του κλάδου, δραστηριοποιήθηκε έντονα και έτσι, σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, διατηρώντας το δικό του ασφαλιστικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με κάθε τομέα ασφαλιστικών καλύψεων όπως οχήματα, αστικές-επαγγελματικές ευθύνες, νοσοκομειακά–συνταξιοδοτικά προγράμματα, κατοικίες.