Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος

Δρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παν/μίου Μάντσεστερ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και πλέον της δεκαετίας στην Αγγλία.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Έσσεξ και διδάκτωρ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητικός παρατηρητής. Είναι κάτοχος επιστημονικών δημοσιεύσεων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Έχει διατελέσει διευθυντικό και διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα επί μία 25ετία, στις πωλήσεις, στη διαχείριση διεθνών συμβάσεων και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών. Συνεργάστηκε με διεθνείς οίκους και εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο χώρο των δικτύων και τηλεπικοινωνιών. Κατέχει διεθνή εμπειρία με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. 

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αχρήματη κοινωνία, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τους κινδύνους που προκύπτουν στις ατομικές ελευθερίες από την αθέμιτη χρήση τους. 

Όραμά του για την Πατρίδα αποτελούν 3 πυλώνες: (α) η υψηλή εκπαίδευση και κατάρτιση δεξιοτήτων των νέων σε όλα τα επίπεδα, (β) η επιχειρηματικότητα και εγχώρια παραγωγή που θα αναδείξει μία δυνατή οικονομία διαχρονικά, καθώς και (γ) η εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας με τρόπο που θα απελευθερώνει τον πολίτη και θα τον θέτει στο τιμόνι της χώρας και όχι στην δουλεία μίας Οργουελικής κοινωνίας.