Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Σιδηρόδρομος - τρένο

Από την τραγωδία των Τεμπών στις πυρκαγιές του καλοκαιριού που έρχεται…

Για την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη επικρίθηκαν δικαίως οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών, για πολλούς λόγους: για τη διάσπαση και αποδυνάμωση του ΟΣΕ, για την εγκληματική αμέλεια στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, για τα κριτήρια επιλογής και διορισμού των σταθμαρχών… Έγιναν δηλώσεις, αλλά και διαδηλώσεις, αυθημερόν μάλιστα.

Είναι αναρίθμητες οι ευθύνες οι  οποίες  συσσωρεύονται στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας, όλων των «κομμάτων εξουσίας». Ακόμα, είναι δεδομένο και το πόσο εύκολο θα ήταν να έχει αποφευχθεί η τραγωδία, αν απλώς οι υπεύθυνοι σε κάθε θέση είχαν πράξει το καθήκον τους.

Εδώ όμως αισθανόμαστε χρέος μας να επισημάνουμε ότι το κομματικό κατεστημένο της διαπλοκής και της διαφθοράς, που λυμαίνεται την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες, μόνο τραγωδίες έχει να παρουσιάσει. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που συστρατευθήκαμε και συσπειρωθήκαμε στη ΝΙΚΗ. Ο θρήνος και η αγανάκτηση είναι καιρός να μετουσιωθούν σε πράξη. Και η πράξη αυτή είναι ένας αγώνας που γίνεται για τον δύσκολο στόχο, αλλά και τον μόνο που αξίζει: για να αλλάξει πραγματικά η κατάσταση στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για δισταγμούς. Διεκδικούμε τα αυτονόητα: ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια. Υποσχόμαστε επίσης τα αυτονόητα (αλλά τόσο δυσεύρετα στους επαγγελματίες της πολιτικής): εντιμότητα, υπευθυνότητα, σύνεση, ειλικρίνεια, αγάπη για την πατρίδα, σεβασμό στον άνθρωπο.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ρωτήσουμε κάθε αρμόδια – υποτίθεται – υπηρεσία, τι ακριβώς σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν στις διάφορες περιοχές της χώρας μας το καλοκαίρι που έρχεται.

Στην ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr διαβάζουμε: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός, που ξεκινάει φέτος νωρίτερα από ποτέ, δίνει έμφαση στην πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση την εμπειρία και τα διδάγματα της περυσινής περιόδου, ώστε τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν να βελτιωθούν περαιτέρω» (η έμφαση δική μας).

Αν και η τελευταία φράση μας προκαλεί κάποιο φόβο, περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα, ευχόμενοι ειλικρινά για μια ευχάριστη έκπληξη!

Εννοείται ότι οι παραπάνω υπαινιγμοί δεν απευθύνονται στους ηρωικούς πυροσβέστες και σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές, αλλά στους γραφειοκράτες – και συγκεκριμένα σ’ εκείνους που δεν τους έχουμε δει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ούτε μια φορά.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των θυμάτων της πολιτικής διαφθοράς, που διαρκώς αυξάνονται. Ο Θεός ας δώσει – και ο ελληνικός λαός ας θελήσει – να μη θρηνήσουμε άλλα.

Καλή ανάσταση.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890