Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Βουλή των Ελλήνων

Τέμπη και κομματοκρατία

Το πολιτικό κίνημα «ΝΙΚΗ», αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που βιώνουν το δράμα της απώλειας προσφιλών και αγαπημένων τους προσώπων και προσεύχεται, ώστε  ο Τριαδικός Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους.

Η «ΝΙΚΗ» παρακολουθεί με ανάμικτα συναισθήματα θλίψεως και οργής  τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για τις συνθήκες και τις διαχρονικές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού που οδήγησαν στο τραγικό πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αισθανόμαστε θλίψη για τον θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας, και ιδιαίτερα πολλών νέων ανθρώπων, και οργή για τις πληροφορίες που διαρρέουν τόσο για μεμονωμένα ανθρώπινα σφάλματα όσο και για διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος (τηλεδιοίκηση, φωτοσήμανση, αισθητήρες) που θα παρείχε ικανοποιητικά επίπεδα προστασίας και ασφάλειας στη σιδηροδρομική μετακίνηση των επιβατών.

Όπως διαπιστώνεται για μια φορά ακόμη και όπως κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται, κύριο υπεύθυνο είναι ένα άρρωστο κομματοκρατούμενο σύστημα, που λειτουργεί με τους βολεμένους των πελατειακών σχέσεων και αποτελεί την βαθύτερη αιτία και ρίζα  κάθε εθνικής και κοινωνικής συμφοράς. Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενεργήσει με διαφάνεια, ώστε η Δικαιοσύνη να προβεί σε διεξοδική αντικειμενική έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους όσους είχαν ευθύνη και όφειλαν εκ των αρμοδιοτήτων τους να έχουν λάβει μέτρα πρόληψης και αποφυγής αυτού του τραγικού γεγονότος.

Η ΝΙΚΗ δηλώνει ότι συμμετέχει στο πένθος των οικογενειών και θα αξιοποιήσει κάθε πολιτική δυνατότητα που θα της δώσει ο ελληνικός λαός, ώστε να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και εάν ευρίσκονται.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890