Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Σχέσεις Ελλάδος με Τουρκία

Σχέσεις Ελλάδος με Τουρκία

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία παρά μόνο ποινικό μητρώο, και καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της Ισχύος. Ας τη μιλήσουμε».

Ο τελευταίος αιώνας πεπραγμένων της τουρκικής πολιτικής έναντι της Ελλάδος καταγράφει:

 • Τη Γενοκτονία Θρακιωτών το 1914, τη ναζιστικού τύπου Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 1914-1923, τις σφαγές του ελληνικού και αρμενικού πληθυσμού της Σμύρνης το 1922, τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη το 1955,
 • την καταπίεση της ελληνικής κοινότητας σε Ίμβρο και Τένεδο, την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την ανακήρυξη ψευδοκράτους το 1983 μετά από παράνομο εποικισμό,την εκτέλεση των αιχμαλώτων αγνοουμένων της Κύπρου, την εκβιαστική τουρκοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη,
 • τις απειλές πολέμου από το 1995 για το δικαίωμά μας για αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 νμ, τις διαρκείς προσπάθειες για γκριζάρισμα ελληνικών ζωνών στο Αιγαίο, την εισβολή το 2019-20 στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος,
 • τη χρήση του μεταναστευτικού ως όπλου υβριδικής εισβολής σε Έβρο και νησιά, τη στήριξη ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια με πρόσφατο βήμα τη συμφωνία εποικισμού της Β. Ηπείρου με 30.000 μουσουλμάνους μετανάστες, την ύβρη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Για ποιά ελληνοτουρκική φιλία μιλούν;

Να δομήσουμε το δικό μας δίκαιο της Ισχύος

 • Αύξηση επιχειρησιακής ικανότητας με νέους έξυπνους εξοπλισμούς χαμηλού κόστους.
 • Ενεργοποίηση δικτύων έρευνας και ανάπτυξης αμυντικού υλικού για την αμυντική βιομηχανία μας.
 • Ενίσχυση του ηθικού και φρονήματος των πολιτών, διπλωματική προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για ενδεχόμενη ανάγκη διενέργειας του πρώτου αποφασιστικού προληπτικού κτυπήματος.
 • Παλλαϊκή άμυνα για τα μεθόρια νησιά μας, έμμισθη επέκταση θητείας, προαιρετική στράτευση γυναικών.

Ανακήρυξη της ΑΟΖ μας επίσημα στον ΟΗΕ με χάρτες των οριοθετημένων νόμιμων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Καμία διαπραγμάτευση για ελληνική γη και ύδωρ.

Συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας σε αντικατάσταση του ΚΥΣΕΑ.

Πραγματική Διπλωματική και Οικονομική πίεση

 • Παύση της διαδικασίας εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.
 • Παύση της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας προτού διασφαλιστεί ισότιμη ωφέλεια για μέλη ΕΕ (Κύπρος).
 • Απαίτηση έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας της ΕΕ για την Τουρκία, έπειτα από την προσβλητική μετατροπή Χριστιανικών μνημείων σε τζαμιά.

Ολοκληρωμένη λύση για την ελεύθερη Θράκη μας.

 • Κλείσιμο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Καμιά ανοχή σε οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκδηλώσεις περί «αυτόνομης δυτικής Θράκης». Ένταξη μαθημάτων εκπαίδευσης της πομακικής γλώσσας σε προγράμματα σπουδών γλωσσολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων. Ισότιμη αναγνώριση της πομακικής γλώσσας στα μειονοτικά θρησκευτικά σχολεία. Προγράμματα οικονομικής στήριξης Πομάκων και Ρομά. Ενίσχυση, οργάνωση και κατάλληλη στελέχωση των επίσημων μειονοτικών θεσμών που ελέγχονται από την πολιτεία (μουφτείες, Διαχειριστικές Επιτροπές, Ιεροσπουδαστήρια). Σταθερότητα και πλήρης σεβασμός στον διορισμό των μουφτήδων από την ελληνική πολιτεία.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890