Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Οικονομία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

  1. Στον πολιτισμό μας δεν αρμόζουν τα σκουπίδια. 

Χρωστούμε στα παιδιά μας να παράγουμε λιγότερα και να τα διαχειριζόμαστε ορθότερα, όχι να σπέρνουμε χωματερές! Αναγνωρίζοντας ότι τα απόβλητα αποτελούν οικονομικούς πόρους, στοχεύουμε να μεταβούμε από τη σπάταλη γραμμική λογική «παράγω-καταναλώνω-πετάω», σε μία υπεύθυνη κυκλική οικονομία. 

Παράγουμε στην Ελλάδα αστικά στερεά απόβλητα άνω των 500 κιλών ετησίως κατά κεφαλήν, με το 80% να θάβεται σε χωματερές, που είναι ο χειρότερος τρόπος διαχείρισης αποβλήτων. Το ανωτέρω επίτευγμα είναι έργο ευρωλάγνων κυβερνήσεων που περιφρόνησαν την αρχοντιά και την καθαριότητα των προγόνων μας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η κλιματική αλλαγή εμφανίζεται ως ευκαιρία  αλλαγής μιας επώδυνης βιομηχανικής πρακτικής για το περιβάλλον, αλλά η μετάβαση κρύβει επικίνδυνες παγίδες, με χειρότερη την ενεργειακή, οικονομική, εθνική μας εξάρτηση.

 

Το «Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα» δεν είναι ούτε σχέδιο, ούτε εθνικό!

   Το ΕΣΕΚ υπηρετεί αποκλειστικά γενικούς στόχους των Βρυξελλών (μείωση εκπομπών θερμοκηπίου, προώθηση ΑΠΕ), αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη Νο1 εθνική προτεραιότητα: τη μείωση της υπέρμετρης ενεργειακής εξάρτησης από εισαγωγές που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη (74% έναντι 54% ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Προστασία της Ιδιοκτησίας

«Η Εστία του κάθε Έλληνα είναι ιερή».

Κατάργηση του βδελυγματικού ΕΝΦΙΑ που ισοδυναμεί με ποινή της ιδιοκτησίας.

  • Εστίαση της φορολόγησης στη μεγάλη περιουσία και τα πολλαπλά ακίνητα.

Κανένας Έλληνας άστεγος

Σεβασμός Δημοσίων Πόρων

«Προστατεύουμε τις συντάξεις των γερόντων μας: Ενισχύουμε τη νόμιμη απασχόληση, αυξάνουμε τους οικονομικά ενεργούς πολίτες με δραστική ένεση από ελληνικό αίμα του εξωτερικού».

Αδιανόητο το Δημόσιο να πληρώνει ενοίκια για τη στέγαση των υπηρεσιών του

Ισχυρή Ελληνική Επιχειρηματικότητα

«Η ελληνική επιχειρηματικότητα προκόβει στο εξωτερικό και θάβεται στην γενέτειρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά και άμεσα».

Δίκτυο Θυλάκων Καινοτομίας για ελληνικές καινοτομικές επιχειρηματικές ιδέες και startups.

  • Διοίκηση από επίλεκτο σώμα επιχειρηματιών της Ελλάδας και της Ομογένειας, τραπεζικών, πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα, με συμμετοχή Υπουργείων κατά ειδικά ενδιαφέροντα (πρωτογενής τομέας, μεταφορές, τουρισμός, αμυντική βιομηχανία κλπ)

Φορολογία

«Φορολογία απλουστευμένη, εστιασμένη στην δημιουργία ελληνικών θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής».

Μελέτη υποκατάστασης των περισσοτέρων φορολογικών κανόνων με απλούστευση.

  • Προαναγγελία σταθερής φορολογίας για μακρό χρονικό διάστημα, χωρίς την δυνατότητα ριζικής αλλαγής της, παρά μόνο διορθωτικών βελτιώσεων.

Ασφάλιση και Συντάξεις

«Προστατεύουμε τις συντάξεις των γερόντων μας: Ενισχύουμε τη νόμιμη απασχόληση, αυξάνουμε τους οικονομικά ενεργούς πολίτες με δραστική ένεση από ελληνικό αίμα του εξωτερικού».

Είναι βάρβαρο, αντεθνικό και προσβλητικό της νοημοσύνης μας να προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν ότι οι συντάξεις των γερόντων μας θα πληρώνονται, τάχα, από λαθροεποίκους.

Σημαντικές κυρώσεις για την ανασφάλιστη εργασία, τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο.

  • Πρόκειται για μάστιγα παραβατικότητας και βασικό παράγοντα του ελλείμματος του συνταξιοδοτικού.
Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά!

Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά!

Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά! Αυτά που χρειαζόμαστε πραγματικά, να τα παράγουμε.

Πέραν της διατροφικής αυτάρκειας, που αναλύεται στον Πρωτογενή Τομέα, και της ενεργειακής αυτάρκειας, που αναλύεται επίσης σε ανεξάρτητο κεφάλαιο Ενέργειας, η πατρίδα μας πρέπει να καταστεί περισσότερο αυτάρκης και σε άλλους κλάδους, ζωογονώντας πολλαπλές περιοχές της οικονομικής μας δραστηριότητας.

Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία, αλλά όπως απέδειξε η εμπειρία της πανδημίας του COVID-19, δεν είναι υγιές να βασιζόμαστε μονοσήμαντα στον τουρισμό για τη μελλοντική μας επιβίωση.

Ναυτιλία

Ναυτιλία

«Να καταστεί η Ελληνική Σημαία, η Νο 1 επιλογή των εφοπλιστών».

Ειδικό φορολογικό καθεστώς για το τμήμα των επενδύσεων των εφοπλιστών που θα γίνουν σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ξηρά.

Ενδυνάμωση/Αναβάθμιση των Σχολών δημιουργίας στελεχών της Ναυτιλίας, από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Τράπεζες & Χρηματοδότηση

Τράπεζες & Χρηματοδότηση

«Κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τον Νο1 αποδέκτη ενισχύσεων τον καιρό των μνημονίων»

Η πατρίδα μας οδεύει ολοένα και ταχύτερα προς μία αχρήματη οικονομία, με την συμπόρευση του κομματοκρατούμενου κράτους και των πιστών συνεργατών του, των τραπεζών. Η ΝΙΚΗ δεν πιστεύει σε μία ψηφιακή, αχρήματη οικονομία,  ούτε επιθυμεί την εκχώρηση της προσωπικής και οικονομικής ελευθερίας σε δυνάστες της παγκοσμιοποίησης, αλλά αντιθέτως προασπίζει την ελευθερία των συναλλαγών, χωρίς την υποχρεωτική μεσολάβηση των τραπεζών.

Απασχόληση

Απασχόληση

«Η πλήρης απασχόληση δημιουργεί ελεύθερους και χαρούμενους πολίτες. Η ανεργία και η μερική απασχόληση παράγουν φτωχούς και φοβισμένους πολίτες, έτοιμους να παραδώσουν πατρίδα και προσωπικότητα για λίγη στέγη και λίγα ψίχουλα».

Νέα αποστολή για τον ΟΑΕΔ: η καλύτερη, ευφυέστερη και πλέον σύγχρονη μηχανή ευρέσεως εργασίας για τους αδύναμους συμπατριώτες μας.

Στρατηγική Εξυγίανσης της Ζήτησης και της Καταναλωτικής Συμπεριφοράς

Στρατηγική Εξυγίανσης της Ζήτησης και της Καταναλωτικής Συμπεριφοράς

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εκτοξεύσει τις δυνατότητες μάθησής του, ωστόσο έχει καταντήσει ατροφική η ικανότητα και η μάθησή του να καταναλώνει υπεύθυνα και προγραμματισμένα το εισόδημά του. Ιδιαίτερα ως ελληνική κοινωνία έχουμε πέσει αλλεπάλληλες φορές θύματα της χαμηλής καταναλωτικής μας νοημοσύνης. Αυτό έχουμε πραγματική, ζωτική ανάγκη να το αλλάξουμε. Ας σταματήσουμε να δημιουργούμε από μόνοι μας τις τραγωδίες μας, για να σταθούμε απέναντι στο μέλλον με ευθύνη και σοβαρότητα.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890