Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Άρθρα Φίλων της ΝΙΚΗΣ

Η ΝΙΚΗ φιλοξενεί επιλογή απόψεων και σκέψεων Φίλων της εδώ. Στείλτε την αρθρογραφία σας στο keimena@NIKH.gr λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι:

  1. Αυτά τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ.
  2. Κάθε άρθρο θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετο, να βασίζεται στις αξίες της ΝΙΚΗΣ (διαβάστε τη διακήρυξη αρχών μας εδώ), να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο.
  3. Πριν στείλετε το άρθρο σας, σκεφθείτε αν προσθέτει νέα αξία στον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Σεβαστείτε το χρόνο κάθε Φίλου που θα διαβάσει το άρθρο σας.
  4. Το άρθρο δε μπορεί να διαφημίζει πολιτικούς φορείς ή χώρους, ούτε να προωθεί ιδέες που διχάζουν τον ελληνικό λαό, ακόμη και αν φαίνονται σωστές.
  5. Μείνετε προετοιμασμένοι, για τους παραπάνω λόγους, στην πιθανότητα το κείμενο που θα στείλετε να μην δημοσιευθεί, είτε να το περάσουμε από επιμέλεια ορθογραφίας και σύνταξης. Ναι, δίνουμε σημασία στην ορθογραφία! Το καλό πρέπει να γίνεται και με καλό τρόπο.

 

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με την «κατάρρευση του πληθυσμού»

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με την «κατάρρευση του πληθυσμού»

Μετάφραση: Όλγα Σαραντοπούλου 

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με την «κατάρρευση του πληθυσμού» καθώς οι απροσδόκητοι θάνατοι εκτινάσσονται στα ύψη. Ο Έλον Μασκ αντιδρά.

Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ελλάδας ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά πάνω από ένα εκατομμύριο έως το 2050.

Η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα και θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», αναφέρει νέα έκθεση. Αυτό ξεκίνησε μια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να συμμετέχει και να εκφράζει την ανησυχία του. 

Η έκθεση παρουσιάζει μια τρομακτική εικόνα υποστηρίζοντας ότι η καρδιακή ανεπάρκεια, το εγκεφαλικό επεισόδιο, οι θρόμβοι αίματος και ο καρκίνος μεταξύ των κατά τα άλλα υγιών νέων έχουν προκαλέσει την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης «ωρολογιακή βόμβα» και «εθνική απειλή».
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, ο κ. Μασκ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ: «Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων».

Η πληθυσμιακή κατάρρευση, γνωστή και ως ερήμωση, αναφέρεται στο φαινόμενο της ξαφνικής και μη αναστρέψιμης μείωσης του αριθμού των ζωντανών ανθρώπων σε μια κοινωνία.

«Αυτό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ συνολικά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στη ραγδαία μείωση του πληθυσμού στη χώρα του. «Είναι η προτεραιότητά μας... ό,τι χρειαστεί».

Το ποσοστό γεννήσεων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 30 τοις εκατό από το 2011 έως το 2021 σε λιγότερο από 84.000 ετησίως, υποχωρώντας κάτω από το ποσοστό θνησιμότητας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, γνωστή και ως ΕΛΣΤΑΤ.

Το Al-Jazeera ανέφερε σε έκθεσή του ότι αυτό αντιπροσωπεύει απώλεια σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε κρατικά έσοδα μακροπρόθεσμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε Έλληνας πλήρωνε κατά μέσο όρο 5.758 ευρώ (6.125 δολάρια) σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Τα στοιχεία έδειξαν περαιτέρω ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά πάνω από ένα εκατομμύριο έως το 2050. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα κατέγραψε ουσιαστικά μόνο μία γέννηση ανά δύο θανάτους το 2022.

Το 1932 η Ελλάδα είχε πάνω από 185.000 γεννήσεις και λιγότερους από 118.000 θανάτους, ανέφερε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει επίσης ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί από 10,4 εκατομμύρια πέρυσι σε λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια το 2030.

Πηγή : NDTV News 15 Απριλίου 2024, του Amit Chaturvedi

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890