Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Ποιος Μπελέρης; Η Ντόρα φτιάχνει την Μ. Αλβανία

Ποιος Μπελέρης; Η Ντόρα φτιάχνει την Μ. Αλβανία

του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ

Τι κι αν ο Φρέντη Μπελέρης είναι ακόμη στην φυλακή. Η Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του Πρωθυπουργού και προσωπική του επιλογή για το συμβούλιο της Ευρώπης έκανε ένα τεράστιο δώρο στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, μαχαιρώνοντας πισώπλατα την Σερβία.

Είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού να βρίσκεται στην φυλακή και εμείς να εξυπηρετούμε το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας; Για την Ντόρα Μπακογιάννη, τους συμβούλους του πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών η απάντηση είναι προφανώς ένα τεράστιο ΝΑΙ. Θα πανηγυρίζει ο Έντι Ράμα στο επόμενο διάστημα για την «νίκη» αυτή του Κοσσυφοπεδίου; Σαφέστα! Θα την χρησιμοποιήσει και προεκλογικά! Σίγουρα! Θα μπορέσει να πει σε όποιον τολμούσε να ψελλίσει ότι η Αλβανία θα αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της στάσης κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού το απλό «δες τι έγινε στο Κοσσυφοπέδιο»; Είναι βέβαιο. Και δεν είναι μόνον οι Βορειοηπειρώτες! Τι σημαίνει για το Κυπριακό η απόφαση της ελληνικής πλευράς να αναγνωρίσει ουσιαστικά το Κοσσυφοπέδιο και να προχωρήσει τις διαδικασίες ενταξής του στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς;

Θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους της Σερβίας και άλλων χωρών να χρησιμοποιήσουν το «προηγούμενο» για να προχωρήσουν σε κινήσεις αναγνώρισης του ψευδοκράτους; Το έχουν λάβει υπόψιν τους αυτό στην ελληνική κυβέρνηση, έχουν συνεννοηθεί με την κυβέρνηση της Κύπρου; Πολύ αμφιβάλλει κανείς για κάτι τέτοιο με δεδομένες τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς μας το Κυπριακό να «εξαιρεθεί» από τα ελληνοτουρκικά και να μην μας… παρασύρει σε εντάσεις με την Τουρκία. Τι ακριβώς κερδίζει η χώρα μας από την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη; Δυστυχώς η πολιτική ελίτ της χώρας μας, ήδη από την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών μάλλον φαίνεται ότι δεν έχει προτεραιότητα τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά την υλοποίηση μίας συγκεκριμένης ατζέντας.

Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά με έναν μόνον τρόπο. Έχουν ταυτίσει την δική τους πορεία με την εξυπηρέτηση των αλλότριων αυτών συμφερόντων. Η προθυμία τους να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό των εθνικών μας συμφερόντων προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους στον διεθνή παράγοντα είναι ολοφάνερη. Το 41% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές θεωρήθηκε ως «λευκή επιταγή» για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους κινήσεις. Η δε «παρακαταθήκη» των Πρεσπών θεωρήθηκε ότι αφήνει χωρίς διέξοδο όσους ψηφοφόρους αρνούνται να αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτού του είδους τις επιλογές.

Η Νέα Δημοκρατία, εντός της οποίας στέγη έχουν πλέον βρει οι πλέον ριζοσπαστικοί αποδομητές, οι οπαδοί του κατευνασμού και του αυτοευνουχισμού της χώρας μας πρέπει να τιμωρηθεί στις ευρωεκλογές.

 

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Δημοκρατία στις 01/04/2024.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890