Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Βιβλίο 7 προεδρικά πορτραίτα

Η Κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο

Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας από την κομματοκρατία του πολιτικού συστήματος. Η μεν κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απώλεσε για μία ακόμη φορά την όποια αξιοπιστία του θεσμικού εγγυητού των εθνικών κυριαρχικών συμφερόντων, η δε αντιπολίτευση, σε αγαστή συνεργασία με την αφωνία των συστημικών ΜΜΕ, τήρησαν σιγήν ιχθύος για σοβαρές αποκαλύψεις της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο συγγραφέας και εκδότης Κωστής Χατζηκωστής τον Φεβρουάριο του 2023 εκδίδει ένα βιβλίο με τίτλο «7 Προεδρικά Πορτραίτα» στο οποίο περιλαμβάνονται και συνομιλίες του με τον τέως Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη.

Στις 25/3/23 με πρωτοσέλιδο της η ΕΣΤΙΑ, μεταφέρει τα όσα γράφονται στο παραπάνω βιβλίο, όπου ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι προωθούσε αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή  των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος! Επίσης για τον ίδιο λόγο, υποστήριζε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου–Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου

Η αποκάλυψη αυτή της ΕΣΤΙΑΣ δεν αναφέρεται και δεν σχολιάζεται από κανένα συστημικό μέσο, ούτε γίνεται ζήτημα από την αντιπολίτευση;;; αλλά γίνεται μεγάλο θέμα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο Διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ Μανώλης Κοττάκης.

Την 28/3/23 ο κ. Αναστασιάδης σε δήλωσή του διαψεύδει τα παραπάνω, λέγοντας ότι «το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας».

Ακολουθεί άμεσα δήλωση του συγγραφέα, ο οποίος αναφέρει ότι «χρησιμοποίησε στο 100% τα λόγια και τις λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει. … Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους». Ὑποθέτουμε ότι η αλήθεια της ανωτέρω σαφέστατης δήλωσης του κ. Κ. Χατζηκωστή υποστηρίζεται από υπάρχον στη διάθεσή του μέσον στο οποίο είναι καταγεγραμμένη η συνέντευξη. Μετά από όλα αυτά διερωτάται ένας κοινός νους:

1ον Όταν ένας Πρόεδρος Κράτους δίνει τις όποιες συνεντεύξεις ή κάνει συζητήσεις για να εκδοθούν σε ένα βιβλίο, δεν εξασφαλίζει ότι τα λεγόμενα του θα αποδοθούν σωστά και μάλιστα όταν αναφέρονται στο Πρωθυπουργό της Ελλάδας και σε σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και υψηλής Στρατηγικής;

2ον Όταν τον Φεβ του 23 εκδόθηκε το υπόψιν βιβλίο, γιατί ο πρώην Πρόεδρος δεν έσπευσε να κάνει άμεσα διάψευση των αναφερομένων και να αποκαταστήσει την αλήθεια;

3ον Γιατί έγινε προσπάθεια το δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ να «εξαφανισθεί» από όλα τα ΜΜΕ και όταν τελικά αυτό δεν επετεύχθη, ήρθε η διάψευση του κ. Αναστασιάδη πάλι με καθυστέρηση 3 ημερών και όχι άμεσα. Μήπως υπήρξε πολιτική πίεση, για να διαψεύσει τα όσα δήλωσε στον κατά άλλα φίλο του Χατζηκωστή, επειδή δημιουργήθηκε μείζον θέμα με τη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Δυστυχώς, η αντεθνική πολιτική του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνεται και από την απόφαση της κυβέρνησης να  στηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ανάληψη της Γενικής Γραμματείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) όπως εκφράσθηκε απο τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια την 22α Μαρ 23. Ποια εθνικά συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κίνηση, όταν η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli), αν εφαρμόσει το νόμιμο δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ; Δεν έχουν μάθει στο Υπουργείο Εξωτερικών ότι η  τακτική του «κατευνασμού» δεν ισχύει για την Τουρκία;

Αποτελεί γενική εκτίμηση ότι η κομματοκρατία του πολιτικού συστήματος οδηγεί τη χώρα σε αδιαφανή μειοδοσία τύπου Πρεσπών, για παραχωρήσεις της Ελλάδος στο Αιγαίο εν αγνοία του κυρίαρχου Ελληνικού λαού. 

Η ΝΙΚΗ καταγγέλλει αυτήν την κλειστή κομματική συντεχνία επαγγελματιών πολιτικών, η οποία διαρκώς παραβλέπει αυθαίρετα τα συμφέροντα του έθνους, μετατρέπει τις συντεχνιακές αντιλήψεις τους σε δήθεν ρεαλιστική πολιτική και θέτει τον πολίτη στο περιθώριο των εξελίξεων, καθιστώντας τον αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και εθνικού εξευτελισμού. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει στις ερχόμενες εκλογές με την είσοδο του Κινήματος ΝΙΚΗ στην Βουλή.

Έλληνες γρηγορείτε, ο εχθρός εντός!

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890