Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
28 Οκτωβρίου 2023: εορτή ή αντίσταση;

28 Οκτωβρίου 2023: εορτή ή αντίσταση;

Φτάσαμε και φέτος στην ένδοξη ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, για μία ακόμη χρονιά, θα σύρουν τα βήματά τους σε δοξολογίες και παρελάσεις, για να συμμετάσχουν υποκριτικά δυστυχώς σε έναν εορτασμό, στον οποίο, κατά τα φαινόμενα, δεν πιστεύουν.

Δεν τον πιστεύουν, γιατί πώς να τιμήσουν τους αγώνες για την ελευθερία, κόμματα και κυβερνήσεις που συμπεριφέρονται ως συνεργάτες των εχθρών του ελληνικού λαού, εκείνων που τον καταδυναστεύουν και τον εκμεταλλεύονται;

Ας αναφέρουμε λίγες μόνον από τις αμέτρητες πληγές της πατρίδας μας, που διαρκώς επιδεινώνονται:

Τα νοσοκομεία μας βρίσκονται υπό διάλυση, με τους γιατρούς (όσοι έχουν απομείνει) να υψώνουν κραυγή αγωνίας για την κατάστασή τους προς μια κυβέρνηση που παριστάνει ότι δεν ακούει.

Τα σχολεία βρίσκονται υπό διάλυση, με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αδιανόητα κτηριακά προβλήματα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, εξουθενωμένους εκπαιδευτικούς και «εξαγριωμένους» μαθητές, αποπροσανατολισμένους και εξουθενωμένους επίσης, που αποφοιτούν χωρίς εγκύκλια παιδεία, χωρίς να έχουν αποκτήσει επαφή με την Ιστορία του τόπου μας, την Ελληνική Γλώσσα, τον Πολιτισμό μας με τις ηθικές και κοινωνικές αξίες του, τη Φιλοπατρία και την Πίστη των πατέρων τους (αφού το μάθημα των Θρησκευτικών σε πλείστα δημοτικά σχολεία δεν διδάσκεται καν, γιατί απαξιώνεται από τους διδάσκοντες), αλλά και χωρίς βάσιμες ελπίδες για επαγγελματική αποκατάσταση, τουλάχιστον χωρίς να ξενιτευτούν…

Τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, που λόγω της ατέρμονης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, κινδυνεύουν να «βγουν στο σφυρί» από αρπακτικά, που καραδοκούν για να τα αρπάξουν. Και το κράτος, αντί να προστατεύσει την ιερή πρώτη κατοικία, συναινεί, εξυπηρετώντας για μια ακόμη φορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή!

Εμείς σε όλα αυτά αναφωνούμε την απάντηση του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου προς τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο: «οὐ δέχομαι τήν νομοθεσίαν», όταν αδικεί τους αδύναμους, γιατί πάνω από τους, συχνά ιδιοτελείς, ανθρώπινους νόμους υπάρχει Άλλος Νόμος.

Υπακούοντας πειθήνια στα κελεύσματα των ισχυρών, η κυβέρνηση σύρει τη χώρα μας σε πολεμικές αντιπαραθέσεις στην Ουκρανία και το Ισραήλ (μετατρέποντάς την και σε στόχο των ισλαμιστών), αντί να πρεσβεύσει για την Ειρήνη και να προασπίσει συγχρόνως τους ελληνικούς πληθυσμούς και τα ελληνορθόδοξα ιερά προσκυνήματα στους μαρτυρικούς τόπους της φωτιάς!

Μα και η ίδια η πατρίδα μας έχει γίνει τόπος της φωτιάς και των πλημμυρών, από την αδιαφορία των αρμοδίων, τόπος πολύνεκρων δυστυχημάτων, τόπος όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν τα επιδόματα φτώχειας, για να πληρώσουν το ρεύμα, να εφοδιαστούν με πετρέλαιο, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να προμηθευτούν ακόμη και φαγητό!

Ποια λοιπόν εθνική εορτή θα τιμήσουν εκείνοι που κυβερνούν ή κυβέρνησαν στο πρόσφατο παρελθόν τη χώρα μας, φέρνοντάς την σε αυτή την οικτρή κατάσταση; Εκείνοι,κυρίως τις παρελάσεις κάποια άλλης «υπερηφάνειας» καταλαβαίνουν, ενώ στις παρελάσεις της εθνικής μας υπερηφάνειας στέκονται μάλλον αμήχανα και ένοχα. Εξάλλου, σε λίγες δεκαετίες το ελληνικό έθνος θα έχει συρρικνωθεί πληθυσμιακά τόσο, που δεν θα χρειάζεται να έρθουν σε δύσκολη θέση, γιατί θα κυβερνούν πληθυσμούς ανθρώπων μεν, αλλά χωρίς καμιά σύνδεση με την ιστορική μνήμη και το αίμα που κάποτε πότισε (χάριν της ελευθερίας) αυτή τη μαρτυρική αλλά ένδοξη γη.

Λοιπόν ΟΧΙ. Είναι καιρός ο ελληνικός λαός να βροντοφωνάξει εκ νέου το πολυπόθητο ΟΧΙ, αυτό που υποτίθεται πως τιμούμε αυτή την ημέρα. Δεν έχει βρει ακόμα το θάρρος να το κάνει. Εμείς, γι’ αυτό τον λόγο συνταχθήκαμε και συσπειρωθήκαμε στον έντιμο αγώνα της ΝΙΚΗΣ, και καλούμε όλους και όλες να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της φιλοπατρίας, της αγάπης για τη λευτεριά, της πίστης και της μνήμης για τους αγώνες των πατέρων και των μητέρων μας σε ειρήνη και πόλεμο – ας είμαστε σωστοί Έλληνες, σωστοί άνθρωποι, υπερήφανοι που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, και ας προσπαθήσουμε με ήθος και σθένος να δικαιώσουμε επιτέλους τις θυσίες των προγόνων μας!

 

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ – Τοπικές Κοινότητες Κρήτης

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890