Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Εκδηλώσεις

Η ΝΙΚΗ στην ημερίδα για την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία

Η ΝΙΚΗ στην ημερίδα για την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία

Την 18η Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξ/κών Φρουράς Αθηνών ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) με θέμα «Συμβάσεις στον Αμυντικό Τομέα και τις Ευρωπαϊκές Εξελίξεις». Στην Ημερίδα συμμετείχαν τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ Ιωάννης Ιντζές (Υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας) και Αθανάσιος Τσουγανάτος (Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών).

Στην εκδήλωση διακεκριμένοι καθηγητές, κυρίως της Νομικής επιστήμης, παρουσίασαν το Νομικό πλαίσιο που διέπει τις προμήθειες αμυντικού υλικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν ελληνικές εταιρίες μέσω συνεργασιών με άλλες χώρες αλλά και τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός για την Άμυνα (EDF) για το 2024 έφτασε στα 8 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν τάσεις περαιτέρω αύξησής του. Λόγω και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων και πολεμικών συρράξεων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη παραγωγής αμυντικού υλικού, κυρίως πυρομαχικών και εναπόκειται στις Κυβερνήσεις αλλά και στις εταιρίες να δραστηριοποιηθούν για τη συμμετοχή τους σε μία πολύ σημαντική αγορά. Είναι ιστορικά και παγκοσμίως διαπιστωμένο, ότι «η εθνική ανεξαρτησία μίας χώρας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την αμυντική της αυτάρκεια». Η Ελλάδα παρά τα σημαντικά ποσά που δαπανά για εξοπλισμούς δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την μεταφορά τεχνογνωσίας από τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα που προμηθεύεται, ούτε να αναπτύξει εγχώρια βιομηχανία που να ασχολείται έστω με κάποιο υποκατασκευαστικό έργο. Για το θέμα αυτό, η ΝΙΚΗ υπέβαλε και σχετική ερώτηση στην Βουλή, θέτοντας σειρά ερωτημάτων στο ΥΠΕΘΑ σχετικά με την στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Και για να θυμηθούμε τον Στρατηγό και ιστορικό Θουκιδίδη «τοῦ δὲ πολέμου οἱ καιροὶ οὐ μενετοί».

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890