Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Συνάντηση προέδρου της ΝΙΚΗΣ με την Ελεονώρα Κοκαβέση

Συνάντηση προέδρου της ΝΙΚΗΣ με την Ελεονώρα Κοκαβέση

Με την κυρία Ελεονώρα Κοκαβέση, αδελφή του Παντελεήμονα Κοκαβέση, στενού συνεργάτη του Δημάρχου Φρέντη Μπελέρη, συναντήθηκε πρόσφατα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. Θυμίζουμε ότι ο Π. Κοκαβέσης έχει και αυτός καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, στην γνωστή δίκη παρωδία, με την κατηγορία της εκλογικής διαφθοράς στις Δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Συζητήθηκαν καίρια και φλέγοντα ζητήματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, από την Αλβανική κυβέρνηση η οποία ενεργεί αυταρχικά, με καταχρηστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, για να πετύχει τους στόχους της, που μεταξύ άλλων είναι η εκδίωξη του Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες. Όταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος αρχικά ισχυρίσθηκε ότι έλαβε χρήματα για εξαγορά ψήφων, δεν εμφανίσθηκε ποτέ στην δίκη για να καταθέσει και θεωρείται επίσημα ως εξαφανισμένος από την Αλβανική Αστυνομία, τότε περιττεύει η όποια κρίση για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Η διαμορφωθείσα κατάσταση όπως είναι φυσικό έχει δημιουργήσει για μια ακόμη φορά κλίμα φόβου και απογοήτευσης στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που θέλουν
να ζήσουν στην Αλβανία, αλλά η αφόρητη πίεση, ο έλεγχος και η τρομοκρατία που ασκούν οι κρατικές αρχές τους το απαγορεύουν. Σε τελική ανάλυση όσοι θέλουν να ζήσουν ως Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο μιλώντας την Ελληνική γλώσσα θεωρούνται ύποπτοι και διώκονται.

Η ΝΙΚΗ θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να φέρει το θέμα της καταπίεσης των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από το Αλβανικό Κράτος, τόσο στην Ελληνική Βουλή, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Η υπόθεση αυτή δεν θα ξεχασθεί. Το αρμόδιο, αλλά δυστυχώς ανύπαρκτο Υπουργείο Εξωτερικών, θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά, πριν η κατάσταση του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο καταστεί μη αναστρέψιμη. Σημειώνουμε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν εγκληματικά ξεχάσει τον Ελληνισμό της Αλβανίας και αδιαφορήσει για την εγκατάλειψη της γεωργίας, της μεταποίησης και της εν γένει οικονομικής ανάπτυξης της Βορείου Ηπείρου, ενώ αγνοούν τις μεθοδευμένες προσπάθειες αρπαγής της κοινοτικής και μοναστικής γης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Θα πρέπει να αναληφθεί άμεσα μια ενιαία εθνική Στρατηγική και να εξαντληθούν όλα τα θεσμικά μέσα που διαθέτουμε στην ΕΕ προκειμένου να εξασφαλισθεί η ζωή, η περιουσία και ο
σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας.
Η Κυβέρνηση ας υπερασπισθεί επιτέλους τον Ελληνισμό με τον ίδιο ζήλο που υπερασπίζεται την Ουκρανία. Θα ήταν αρκετό.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890