Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η ΝΙΚΗ αντί της πρότασης μομφής του ΠΑΣΟΚ ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Η ΝΙΚΗ αντί της πρότασης μομφής του ΠΑΣΟΚ ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Αν έρθει πρόταση μομφής θα τη στηρίξουμε

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της υποτέλειας που ετοιμάζει υπόγεια τις «Πρέσπες του Αιγαίου» με εκχώρηση του Καστελόριζου και της ΑΟΖ στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση της παρατεταμένης ακρίβειας και της ασυδοσίας των παρατραπεζικών funds, των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία και στην Παιδεία, που καταστρέφει τη ζωή των ήδη από δεκαετίας δοκιμαζομένων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, Ελλήνων.
Η κυβέρνηση της συγκάλυψης του διπλού εγκλήματος των Τεμπών (των 57 θανάτων και της συγκάλυψης της αλήθειας), η οποία από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να «κουκουλώσει» με μονταζιέρες, με μπάζωμα και αναγόμωση της σκηνής του εγκλήματος τις ευθύνες του πρωθυπουργού και των επιτελών υπουργών του. Συγκάλυψη η οποία αναδείχθηκε με γενναιότητα από την κοινωνική αντιπολίτευση των συγγενών των θυμάτων.

Αυτή η κυβέρνηση εφηύρε τώρα μια θεωρία συνωμοσίας «οικονομικών παραγόντων» εναντίον της, για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.

Τι ουσιαστικό, όμως, θα προσφέρει σε όλα τα παραπάνω η πρόταση μομφής Ανδρουλάκη, αφού είναι βέβαιο μαθηματικά ότι η δικτατορία της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα την απορρίψει;

Πράγματι, με την απόρριψη της «πρότασης μομφής Ανδρουλάκη», η κυβέρνηση «θα απολαύσει» ένα εξάμηνο σταθερότητας και ύφεσης, παρά την ραγδαία κατάρρευση της κοινωνικής συναίνεσης και ανοχής των πολιτών, ακόμα κι αν συνεχίσει τη “νεκροπολιτική” της, η οποία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Εκτός από τα 57 αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στα Τέμπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει Έλληνες καταδρομείς ή απλούς στρατιώτες να χύσουν το αίμα τους στην Ουκρανία, πολεμώντας εναντίον ομόδοξων χριστιανών, αντί να μεσολαβήσει για να σταματήσει ο πόλεμος στις περιοχές που ζουν οι Έλληνες, Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που φανερά διαλύει το ΕΣΥ, την στιγμή που το έχουν περισσότερο ανάγκη οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι Έλληνες, αυξάνοντας τον φόρο αίματος που ήδη πληρώνουμε λόγω της εγκατάλειψης και της χρόνιας υποχρηματοδότησης των δομών Υγείας και Πρόνοιας, ίσως να έχει τον χρόνο, το επόμενο εξάμηνο, να ολοκληρώσει το ξεπούλημα και την διάλυση των δημόσιων  επενδύσεων στην Υγεία που έγιναν τα προηγούμενα 30 χρόνια, για να πλουτίσουν άκοπα 5-6 φίλοι της, όπως ακριβώς συνέβη και στον τομέα της ενέργειας.

Η κυβέρνηση της διαφθοράς και της αλαζονείας, μετά την αντιχριστιανική θέσπιση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ΛΟΑΤΚΙ, μετά την υποβάθμιση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, η οποία καταδικάστηκε και από το Ευρωκοινοβούλιο, θα μπορέσει να συνεχίσει για τουλάχιστον 6 μήνες να υπογράφει "συμβόλαια θανάτου" για την εδαφική ακεραιότητα και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του κυρίαρχου ελληνικού λαού, για τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών και για το ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας με πλειστηριασμούς των funds ή απευθείας αναθέσεις, χωρίς τον κίνδυνο ανατροπής της με κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Την στιγμή που διαπιστώνεται η ραγδαία μεταστροφή της κοινής γνώμης και η απομείωση των ποσοστών της ΝΔ σε ποσοστά γύρω από το 20%, η πρόταση της συστημικής αντιπολίτευσης «Ανδρουλάκη και Κασσελάκη», είναι φανερό ότι αποσκοπεί στον περιορισμό της βλάβης του ξενοκίνητου πολιτικού συστήματος, της διαφθοράς και της εξάρτησης, μόνο  στη ΝΔ, ώστε να μπορέσουν να τη διαδεχθούν εκείνοι. Εκείνοι, που τα κόμματά τους ψήφισαν μαζί ή συνεχίζουν την πολιτική του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές του εξωτερικού, της κατάργησης της κυριαρχίας του εθνικού κράτους έναντι των ξένων δανειστών με τα μνημόνια, της αφαίμαξης των Ελλήνων ώστε να εξαφανιστούν γρηγορότερα από την 25ετία της δημογραφικής κατάρρευσης, μέσω της αντικατάστασης πληθυσμού από την λαθρομετανάστευση και τις άλλες νεκροπολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  της παγκοσμιοποίησης και της τουρκικής απειλής.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ προτείνει, αντί του φύλλου συκής που δίνουν Ανδρουλάκης-Κασσελάκης στη γύμνια της αποτυχημένης κυβέρνησης Μητσοτάκη, προτείνει λοιπόν, να ψηφίσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, μαζί με όποιον βουλευτή της συμπολίτευσης έχει λίγο φιλότιμο, την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (άρθρο 86 Συντ.), με την εντολή να διερευνήσει άμεσα τις ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού, του τέως υπουργού Συγκοινωνιών Κώστα Καραμανλή και άλλων υπουργών του επιτελείου του για το διπλό έγκλημα των Τεμπών. Να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να τιμωρηθούν, όχι μόνο όσοι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο 57 ανθρώπων, τις βαριές σωματικές βλάβες άλλων 32 και την πρόκληση κινδύνου ζωής για τους υπόλοιπους  264 επιβάτες, αλλά και όσοι μετά το έγκλημα έστησαν «μονταζιέρα» και μηχανή συγκάλυψης των αληθινά  υπεύθυνων (βλ. υπουργό Χρ. Τριαντόπουλο και περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό), με σκοπό την αλλοίωση στοιχείων για τα πραγματικά αίτια και τους πραγματικούς ενόχους.

Να μπει τέλος στη νεκροπολιτική της  διαχρονικής κομματοκρατίας, που προκαλεί θύματα στη Μάνδρα, στο Μάτι και στα Τέμπη, στους σεισμούς και στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές και στους δρόμους, στην πολιτική που σκοτώνει τους φτωχούς για να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι οι εκλεκτοί επιχειρηματίες της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Η αντιπολίτευση μπορεί και οφείλει να διαφυλάξει το κοινοβουλευτικό όπλο της πρότασης μομφής, για την περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει να ακρωτηριάσει την Πατρίδα μας, ξεπουλώντας το Καστελόριζο και την ΑΟΖ στην Τουρκία, με την Κύπρο στο έλεος της κατοχικής δύναμης και με τον χορό των πετρελαϊκών συμφερόντων πάνω από το πτώμα της Ελλάδας. Μια πατρίδα που θυσιάζουν οι, πουλημένοι σε ξένα συμφέροντα, εθνομηδενιστές και δικαιωματιστές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η μισητή στο λαό κομματοκρατία. Ξεπουλήματα που ακυρώνουν την Επανάσταση του ’21 και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία.

Δεν θα μπορεί σε λίγο να κυβερνήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ποσοστά κάτω από 30% μετά τις ευρωεκλογές ούτε και να σχηματιστεί κυβέρνηση Ανδρουλάκη-Κασσελάκη με ποσοστό γύρω στο 20% από τον συνασπισμό των εθνομηδενιστών και των δικαιωματιστών της παγκοσμιοποίησης και της νεκροπολιτικής.

Τότε θα είναι η ώρα της «ΝΙΚΗΣ».
Τέλος, αυτονόητο είναι ότι, όταν έλθει τελικά προς συζήτηση στη Βουλή μία πρόταση μομφής, θα την στηρίξουμε προβάλλοντας όλα τα παραπάνω με εκτενέστερα επιχειρήματα και πρώτιστα το κύριο αίτημα του ελληνικού λαού: να συσταθεί άμεσα ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των εμπλεκόμενων, το διπλό έγκλημα των Τεμπών και των  πολιτικών προσώπων.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890