Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για Έλληνες Εξωτερικού: ΜΟΝΟ Επιστολική ψήφος, δηλώσεις έως 29 Απριλίου!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για Έλληνες Εξωτερικού: ΜΟΝΟ Επιστολική ψήφος, δηλώσεις έως 29 Απριλίου!

Διαδώστε στους φίλους σας που διαμένουν εκτός Ελλάδας!

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ΔΕΝ θα συσταθούν εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδας. Η επιστολική ψήφος θα είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για Έλληνες και Ελληνίδες που κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν προσωρινά σε χώρα του εξωτερικού.

Οι απόδημοι απαιτείται έως τις 29 Απριλίου να αιτηθούν την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων επιστολικής ψήφου, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους.

 

ΤΡΟΠΟΣ Α’: Απευθείας σύνδεση με την εφαρμογή https://epistoliki.ypes.gov.gr

  • Είτε κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet,
  • Είτε κάνοντας χρήση συνδυασμού των στοιχείων του εν ισχύ ελληνικού διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του αριθμού δημοτολογίου (από πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), και επιβεβαιώνοντας το κινητό τηλέφωνο και το email με κωδικό μίας χρήσης (OTP).

 

ΤΡΟΠΟΣ Β’: Σύνδεση μέσα από Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Ελληνικές Προξενικές Αρχές (Έμμισθα Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόδημοι φίλοι της ΝΙΚΗΣ μάς ενημερώνουν για δυσκολίες της διαδικασίας, τόσο στον Τρόπο Α’ (αρκετοί δεν έχουν ΚΑΙ ταυτότητα ΚΑΙ διαβατήριο, ενώ διαπιστώνονται καθυστερήσεις του συστήματος όταν η σύνδεση γίνεται από IP εξωτερικού, ώστε η διαδικασία μπορεί να υπερβεί τις δύο ώρες σε κάποιες περιπτώσεις), όσο και στον Τρόπο Β’ (ορισμένες ελληνικές προξενικές αρχές σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες απλώς δεν απαντούν στο τηλέφωνο του κοινού).

Συνιστούμε σε κάθε Φίλο της ΝΙΚΗΣ να διαδώσετε το παραπάνω μήνυμα για την έγκαιρη κινητοποίηση των συμπατριωτών μας, συγγενών και φίλων, που βρίσκονται στο εξωτερικό, ώστε να ασκήσουν απρόσκοπτα την εκλογική τους υποχρέωση για το καλό της πατρίδας.

 

Για επικοινωνία με τον Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού της ΝΙΚΗΣ στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890