Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ενσωμάτωση του Κοσόβου με το κράτος της Αλβανίας

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ενσωμάτωση του Κοσόβου με το κράτος της Αλβανίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί ενσυνείδητα το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας ενώ αντίθετα, εργάζεται δραστήρια για την δημιουργία μιας μικρής (δημογραφικά και εδαφικά), αδύναμης Ελλάδος (με τεράστιο οικονομικό χρέος και χωρίς αξιοποίηση ενεργειακών πόρων), υποταγμένης σε εξωχώριους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Η εισήγηση της κ. Μπακογιάννη (βουλευτού της ΝΔ) με πρόφαση την βελτίωση του κράτους δικαίου στο Κόσοβο, αποτέλεσε το έναυσμα για την αναγνώριση του Κοσόβου (ως κρατική οντότητα)  από την πρόσφατη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και η τελική ένταξη του Κοσόβου θα ακολουθήσει σύντομα με απόφαση των Υπουργών  Εξωτερικών. Το Κόσοβο οδηγείται μαθηματικά πλέον - με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη- στην πλήρη ενσωμάτωση του με το κράτος της Αλβανίας καθώς η τελωνειακή διασύνδεση των δύο χωρών είναι ήδη σε εφαρμογή και οι διασυνοριακές προσβάσεις είναι ανοικτές. 

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργεί χωρίς Εθνικό Σχέδιο με μυστική διπλωματία που τελικά θα ζημιώσει την σταθερότητα στα Βαλκάνια και στο θέμα της απελευθέρωσης της Κύπρου από τα κατοχικά Τουρκικά στρατεύματα. Ταυτόχρονα, υπονομεύει τις διαχρονικές παραδοσιακές σχέσεις φιλίας με τη Σερβία και ενισχύει τον αλβανικό εθνικισμό και τις τουρκικές επιδιώξεις.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αποκρύπτει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αλβανίας έναντι της εθνικής μας μειονότητας και ΔΕΝ θέτει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, ενώ αντίθετα επιδεικνύει ζήλο στην προώθηση των αιτημάτων του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπακούοντας σε αμερικανικά συμφέροντα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να θυμάται ότι διαχρονικά η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στον ΟΗΕ το Κόσοβο ως κρατική οντότητα αλλά ως τμήμα της Σερβίας που αποσχίστηκε μετά από τους παράνομους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.  

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890