Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ελληνικές πολεμικές αποστολές: Η Κύπρος είναι πιο μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα;

Ελληνικές πολεμικές αποστολές: Η Κύπρος είναι πιο μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα;

Η απόφαση 2722/2024 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει τις αρχές του Δημοκρατικού-Πατριωτικού κινήματος ΝΙΚΗ καθώς ενθαρρύνονται τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να επαυξήσουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τις συγκρούσεις στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Στην απόφαση του ΟΗΕ υπενθυμίζεται το δικαίωμα κάθε κράτους μέλους να προστατεύει τα εμπορικά του πλοία, αλλά ζητείται να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί η ευρύτερη κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ ελπίζει βάσει της παραπάνω απόφασης, να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι  διπλωματικές δυνατότητες της ΕΕ και της Ελλάδος για ειρήνευση στην περιοχή, αλλά δεν συντάσσεται με την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να αποσταλούν πολεμικά πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και αξίες που έχει θέσει από την ίδρυση του για την προστασία των εθνικών συμφερόντων «ακόμα και αν δυσαρεστούμε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει σοβαρότατες ευθύνες αντιστρέφοντας τις εθνικές μας προτεραιότητες. Με ευθύνη της, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο εξακολουθούν να μην οριοθετούνται. Με ευθύνη της, αντί να ωθήσει την ΕΕ σε επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη απειλή casus belli, συνηγορεί σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης της Τουρκίας. Με ευθύνη της, η Κύπρος και το ενιαίο αμυντικό δόγμα θεωρούνται ...μακριά. Με ευθύνη της, αθωοποιείται η Τουρκία με Διακηρύξεις κενές περιεχομένου, ώστε να εξοπλιστεί με περισσότερα όπλα εναντίον μας. Με ευθύνη της, αποδυναμώνει την αμυντική ικανότητα των νησιών μας. Και προτιμά ως προτεραιότητα την εμπλοκή της χώρας μας σε υπερπόντιες πολεμικές αποστολές με κίνδυνο να θεωρηθεί επιθετική από τρίτους. Η ΝΙΚΗ καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία θέτει προϋποθέσεις που δεν δεσμεύουν μόνο τα μέρη αλλά και τους υπόλοιπους διεθνείς δρώντες.

Δείτε περισσότερα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Ανατολική Μεσόγειο εδώ.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890