Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Εξωτερική Πολιτική

Οι Ρωμηοί της Μέσης Ανατολής

Οι Ρωμηοί της Μέσης Ανατολής

Σήμερα στην Μέση Ανατολή (Παλαιστίνη, Λίβανο, Συρία κτλ) ζουν περίπου δύο εκατομμύρια εντόπιοι πληθυσμοί, που με περηφάνια αποκαλούνται Ρωμηοί Ορθόδοξοι (Rum Orthodox). Βρίσκονται υπό την θεσμική αιγίδα των παλαίφατων ορθόδοξων, ρωμαίικων Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αντιοχείας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ιστορικό θαύμα, πώς αυτοί οι άνθρωποι άντεξαν 14 αιώνες συνεχούς ισλαμικής επικράτησης. Είναι γνήσιοι, λεοντόκαρδοι συνεχιστές των αγίων της περιοχής, του Ευαγγελιστή Λουκά, του  Άγιου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Άγίου Εφραίμ του Σύρου, του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού και τόσων άλλων.

Και όλοι τους έχουν συνείδηση ότι αποτελούν μέρος του ευσεβούς Γένους των Ρωμηών, του δικού μας Γένους. Τι και αν αναγκάστηκαν από τις συνθήκες να μιλήσουν αραβικά. Γνωρίζουν καλά ότι είναι το ίδιο με μάς, έχουν την ίδια πίστη με μάς, τις ίδιες παραδόσεις, την ίδια ιστορία, τα ίδια προτάγματα και την ίδια προοπτική. Και το μόνο πού ζητάνε είναι να μην τους ξεχνάμε, να μην ξεχνάμε ότι είναι αδέλφια μας, να μην τους αφήσουμε μόνους στις φοβερές πιέσεις της περιοχής, να μην τους αφήσομε αβοήθητους να αφομοιωθούν και να χαθούν από το Γένος μας.

Το Κίνημά μας, το Κίνημα της ΝΙΚΗΣ τούς στέλνει μήνυμα ότι όλοι τους είναι μέσα στην καρδιά μας, κομμάτι της ταυτότητας και του ίδιου μας του εαυτού, ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και θα αγωνιστούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας για την ύπαρξή τους, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και κάθε βηματισμό και πρόοδο στην ζωή τους.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890