Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Ιατρός δρ θωρακοκαρδιοχειρουργικής
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Ο δρ Νικόλαος Παπαδόπουλος, θωρακοκαρδιοχειρουργός, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Είναι έγγαμος πατέρας έξι παιδιών.

Σπούδασε την Ιατρική επιστήμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Τίτλο ειδικότητας στη χειρουργική θώρακος-καρδιάς και μεγάλων αγγείων. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ. στον Τομέα χειρουργικής και στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακος - καρδιάς και μεγάλων αγγείων, με βαθμό Άριστα.

Η επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της Υγείας ξεκινά από το 1997 στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων. Ακολουθεί το γενικό τμήμα της ειδικότητας στην Γενική Χειρουργική στην Α` Πανεπιστημιακή Προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΠΘ και το ειδικό τμήμα της ειδικότητας Θώρακος –Καρδίας, στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων (2003-7). Δίδαξε ως συνεργάτης Καθηγητής («Επείγουσα Ιατρική – Πρώτες Βοήθειες –ΚΑΡΠΑ») αλλά και ως εκπαιδευτής σε Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Σ.Ε.Υ.Π-Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης τα ακαδημαϊκά έτη 2001-4. Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα έως το 2009 στο Καρδιοχειρουργικό  τμήμα στην Euromedica «Γενική Κλινική» Θεσ/νίκης και ακολούθως πλαισίωσε ως πρώτος συνεργάτης την καρδιοχειρουργική ομάδα του Καθηγητή Παναγιώτη Κ. Σπανού. Παράλληλα ως επικεφαλής δημιούργησε τη δική του καρδιοχειρουργική ομάδα στην Euromedica Γενική Κλινική «Κυανός Σταυρός» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του καρδιοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Κυανός Σταυρός» (2014-6) και εν συνεχεία (2017-20) συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών ως καρδιοχειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέτρο Θεσσαλονίκης. Το 2020 εντάσσεται στο ΕΣΥ (καρδιοχειρουργική κλινική Γ.Ν. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ») όπου στο πρόσφατο ολιγόμηνο διάστημα βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής για τους γνωστούς λόγους.

Είναι μέλος τοπικών και διεθνών οργανισμών, όπως ενδεικτικά του συλλόγου Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες» από το 2003, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1997, της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Αντιμετώπισης του ΑIDS από το 1998, του European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS) από το 2004, του International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery (ISMICS) από το 2007, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος–Καρδιάς–Αγγείων από το 2005, της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από το 2007, κ.α.

Από τον Ιούνιο του 2023 εκλέχθηκε και διακονεί τον ελληνικό λαό ως Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΙΚΗΣ στη Βουλή των Ελλήνων. 

Λίγα λόγια για το πνεύμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σήμερα απέχει από τις εκλογές - όχι από αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα και την κοινωνία μας, αλλά αντιθέτως από βαθιά απογοήτευση για τη δυσοσμία μισού αιώνα κομματοκρατίας, η οποία έχει επιβάλει την ανελευθερία, τη διαφθορά και τον ανθελληνισμό ως τη νέα νόρμα. Για πολλούς Έλληνες σήμερα η προσέλευση στην κάλπη ισοδυναμεί περίπου με διάπραξη αμαρτίας. Εξίσου εύλογα, γιατί να εμπιστευθούν πυροτεχνήματα "ενός ακόμη νέου σωτήρα";
Η εμπιστοσύνη στη ΝΙΚΗ έρχεται από δύο πυλώνες: (α) τις θέσεις της, που έχουν ευθύτητα, εφαρμοσιμότητα για το αύριο των παιδιών μας και αντανακλούν τις Αξίες του Γένους μας και (β) τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τη ΝΙΚΗ - γνήσια τέκνα του Ελληνικού Λαού, που δεν έχουν σχέση με επαγγελματίες πολιτικούς. Εκ του καταστατικού μας, στη ΝΙΚΗ δεν δεχόμαστε κανένα βουλευτή από κόμματα που κατάστρεψαν την  Ελλάδα, ούτε συνεργαζόμαστε με το χρεωκοπημένο καθεστώς.
Ακόμη πιο σημαντικό, η ΝΙΚΗ έχει εντελώς αντίθετο τρόπο πολιτικής σκέψης και λειτουργίας από το γνωστό "μοντέλο" των προσωποκεντρικών κομμάτων, όπου ο κάθε αρχηγός, ως "μία αιχμή", μπορεί να φθαρεί, να στομώσει, να λυγίσει ή να σπάσει. Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι μία ιερή υπόθεση που ξεπερνά την προσκόλληση στην ιδέα ενός πρόσκαιρου "σωτήρα". Στη ΝΙΚΗ, υπάρχει Συλλογική Ηγεσία. Τόσο στην στρατηγική πυξίδα και λήψη αποφάσεων, όσο και στην δημόσια εκπροσώπηση των θέσεών της, που αναλαμβάνει η Εμπροσθοφυλακή της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΙΚΗΣ είναι πιστή στην παρακαταθήκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «…τούτην τὴν πατρίδα τὴν ἔχομεν ὅλοι μαζί, καὶ σοφοὶ καὶ ἀμαθεῖς καὶ πλούσιοι καὶ φτωχοὶ καὶ πολιτικοὶ καὶ στρατιωτικοὶ καὶ οἱ πλέον μικρότεροι ἄνθρωποι· ὅσοι ἀγωνιστήκαμεν, ἀναλόγως ὁ καθείς, ἔχομεν νὰ ζήσωμεν ἐδῶ. Τὸ λοιπὸν δουλέψαμεν ὅλοι μαζί, νὰ τὴν φυλάμεν κι᾿ ὅλοι μαζὶ καὶ νὰ μὴν λέγη οὔτε ὁ δυνατὸς «ἐγώ», οὔτε ὁ ἀδύνατος. Ξέρετε πότε νὰ λέγη ὁ καθεὶς «ἐγώ»; Ὅταν ἀγωνιστῆ μόνος του καὶ φκειάση, ἢ χαλάση, νὰ λέγη ἐγὼ· ὅταν ὅμως ἀγωνίζονται πολλοὶ καὶ φκειάνουν, τότε νὰ λένε «ἐμεῖς». Εἴμαστε εἰς τὸ “ἐμεῖς” κι᾿ ὄχι εἰς τὸ “ἐγώ”.»
Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έχει φρόνημα ριζωμένο στο «Εμείς» του Μακρυγιάννη και όχι στο «εγώ». Όταν κανείς πορεύεται με το «εγώ» του, είναι σαν μία αιχμή μόνη της στη μάχη. Η μεμονωμένη αιχμή μπορεί να λυγίσει και να σπάσει την ώρα της μάχης. Όταν όμως έχεις "πολλές αιχμές" μαζί, μία "ομαιχμία", όπως υπέροχα χρησιμοποιεί την λέξη αυτή ο Θουκυδίδης, τα πράγματα αλλάζουν. Στο «Εμείς» της ΝΙΚΗΣ συστρατεύονται στην πρώτη γραμμή άνθρωποι που κοπιάζουν να ζουν έμπρακτα τις αξίες της Νίκης. Σε αντίθεση με έναν "σωτήρα", αυτή η ομόψυχη «ομαιχμία» δε σπάζει, δε στομώνει, δε στραβώνει, δεν αλλάζει πορεία. Πορεύεται με ομοψυχία, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, με βλέμμα στραμμένο σε έναν αντικειμενικό σκοπό, σε έναν προορισμό. Μεγαλώνει και συστρατεύει διαρκώς και περισσότερους - χωρίς να αφήνει χώρο σε φιλόδοξους πολιτικάντηδες με προσωπικές ή επιχειρηματικές ατζέντες.
Αυτή είναι η δύναμη της Νίκης: το «Εμείς».

Στείλτε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΙΚΗΣ:

Image

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890