Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Η μάστιγα των ναρκωτικών πρέπει να εξαλειφθεί

Η μάστιγα των ναρκωτικών πρέπει να εξαλειφθεί

Από κάποιον παγκόσμιο οργανισμό, ο οποίος στο πέρασμα των ετών έχει ξεθωριάσει και εκτροχιασθεί πλήρως από τον σκοπό και την αποστολή για την οποία είχε δημιουργηθεί, έχει καθιερωθεί η 25η Ιουνίου εκάστου έτους ως "ημέρα κατά των ναρκωτικών".

(Για ποιον ακριβώς σκοπό καθιερώνονται αυτές οι « παγκόσμιες ημέρες» θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο μας). Πριν, κατά και μετά την 25η Ιουνίου τα τελευταία έτη πραγματοποιούνται στην πατρίδα μας διάφορες εκδηλώσεις. Αυτές προβάλλονται από τις κρατικές αρχές και άλλες οργανώσεις, δια του ηλεκτρονικού και εντύπου τύπου στο ευρύ κοινό, ως δράσεις και κινήσεις κατά των ναρκωτικών.

Κατά την διάρκεια όμως του υπολοίπου έτους τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ποιος ή ποιοι ασχολούνται πραγματικά με την καταπολέμηση αυτού του φρικτού συγχρόνου φαινομένου, το οποίο ρημάζει τις ψυχές και κατατρώγει τα σώματα εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνόπουλων και των δύο φύλων και πάρα πολλά από αυτά τα οδηγεί μετά τον πνευματικό θάνατο και στον σωματικό;

Είναι αμέτρητα και απερίγραπτα τα δράματα τα οποία περικλείονται από τους τέσσερις τοίχους χιλιάδων σπιτιών ανά την Ελληνική επικράτεια (και πάρα πολλά εκατομμύρια ανά την υφήλιο) που έχουν ως αιτία τους τα ναρκωτικά. Επίσης πληθώρα σοβαρότατων εγκλημάτων (φόνοι, ληστείες, θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα κ.ά.) διαπράττονται ετησίως στην Ελλάδα έχοντας ως αιτία τους τα ναρκωτικά.

Ο περιορισμένος χώρος ενός άρθρου δεν μας επιτρέπει να προβούμε σε λεπτομερείς αναλύσεις για τα αίτια του τεραστίου αυτού προβλήματος, να κάνουμε ιστορική αναδρομή, να αναφερθούμε στις σημερινές διαπιστώσεις και να καταλήξουμε σε προτάσεις για εφικτές λύσεις και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εν διαρκή αναφλέξει αυτής βόμβας στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Επιγραμματικά όμως θα επισημάνουμε τα εξής:

Δίνοντας έναν απλό ορισμό της λέξεως ναρκωτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι «είναι όλες εκείνες οι ουσίες (φυσικές ή τεχνητές), οι οποίες επιδρούν κατασταλτικά ή διεγερτικά στο ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα περιαγάγουν αυτόν που τις λαμβάνει σε κατάσταση παραισθήσεων ή παραληρήματος».

Η επικρατούσα θολοναρκωκουλτούρα λέει «ότι δεν είναι και τίποτε κακό να δοκιμάζεις ναρκωτικά». Ότι «μπορείς να πειραματίζεσαι με αυτά». Ότι «είσαι καθυστερημένος αν δεν παίρνεις ναρκωτικά. Ότι «διευρύνεις το πνεύμα σου με αυτά», είναι μερικές από τις καλοστημένες νεοταξίτικες παγίδες που έχουν ως στόχο τους να σε εισαγάγουν στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Είναι αμφίβολο όμως εάν ποτέ θα καταφέρει κανείς να βγει από αυτή την επίγεια κόλαση.

Η ευκολία με την οποία βρίσκουν οι νέοι ναρκωτικά. Όσο προχωρούμε προς τα πίσω σε παλαιότερες δεκαετίες, τόσο πιο δύσκολο ήταν η νεολαία να έρθει σε επαφή με θανατηφόρες ουσίες. Σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ κόσμου και υποκόσμου τεχνηέντως έχουν εξαλειφθεί. Το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών είναι όπλο στα χέρια των ισχυρών της ημέρας. Το εύκολο και μεγάλο κέρδος που αποφέρουν είναι ελκυστικότατο για τους κατά τόπους προθύμους να ασχοληθούν με την επί μέρους προώθηση του εμπορεύματος.

Η ύπαρξη νόμων οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα και διάκριση όσους εμπλέκονται στο πρόβλημα των ναρκωτικών, θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί μάλλον προτρεπτικά προς τους εμπλεκόμενους. Επίσης ο εκ του πονηρού διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά» έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την νεανική αφέλεια και περιέργεια, να οδηγεί κυρίως τα Ελληνόπουλα στον δρόμο χωρίς επιστροφή των ναρκωτικών. Ας μην αγνοήσουμε και το γεγονός ότι υπάρχουν κράτη τα οποία βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομιών τους στο εμπόριο των ναρκωτικών. Αναμφισβήτητα συμβαίνει αυτό, καθόσον διεθνείς έρευνες και μελέτες αποδεικνύουν ότι στην πρώτη τριάδα των παρανόμων δραστηριοτήτων με τα μεγαλύτερα κέρδη παγκοσμίως βρίσκονται το παράνομο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και η βιομηχανία πορνό.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, τελικά οδηγεί τα Ελληνόπουλα και τους νέους κάθε πατρίδος, στο άγχος, στην απομόνωση, στην απελπισία, στα αδιέξοδα, στην αναζήτηση φυγής από αυτά και τελικά στο αδιέξοδο των ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, την σημερινή εποχή δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν αποδυθεί σε μια ατέρμονη αναζήτηση υλικών ηδονών και απολαύσεων. Μέσα σε αυτές εντάσσονται και τα ναρκωτικά, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σήμερα υπάρχουν οι λεγόμενοι «DRUGS DESIGNERS», δηλαδή σχεδιαστές – δημιουργοί ναρκωτικών (δηλαδή παρασκευάζουν ναρκωτικά για όλα τα γούστα: ευφορία, ψευδαίσθηση, παραίσθηση, μέθη, ψευδή αίσθηση του χώρου και του χρόνου, μη αντίληψη αυτών, παραλήρημα, διέγερση, επιθετικότητα κ.ά.).

 

Τί λειτουργεί χωρίς αποτελεσματικότητα;

-  Η παρεχόμενη από τα σχολεία κάθε βαθμίδος παιδεία δεν οδηγεί τους νέους στην αναζήτηση υψηλών ιδανικών και αξιών.

- Η οικογενειακή διαπαιδαγώγηση, με την διάλυση και τον κατακερματισμό του ποιοτικού χρόνου που δύνανται να αφιερώνουν οι γονείς στα παιδιά, δεν έχει καταφέρει να εμφυσήσει στους νέους την αξιακή θέση ότι πρέπει να λέμε δυναμικά όχι σε κάθε τι που καταστρέφει την ψυχή και το σώμα.

- Με μια «παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Με ύποπτες εκδηλώσεις επίσης δεν αντιμετωπίζεται.

- Η ύπαρξη διαφόρων προγραμμάτων θεραπείας – απεξαρτήσεως λειτουργούν ως «στάχτη στα μάτια του κόσμου» διότι τα αποτελέσματά τους είναι μηδενικά έως πενιχρά, παρά τις πολύ καλές προσωπικές προθέσεις και προσπάθειες των στελεχών τους.

 

Όσο πολύπλοκο και πολυδαίδαλο φαίνεται τις περισσότερες φορές ένα πρόβλημα, συνάμα είναι δυνατόν η λύση του να είναι και πάρα πολύ απλή.

Οι μάχες στον πόλεμο αυτόν πρέπει να είναι καθημερινές, διαρκείς, αδιάλειπτες. Να ξεκινούν «ἐξ ἀπαλῶν ὀνύχων» μέσα από την οικογένεια, το σχολείο, την κρατική μέριμνα, την εκκλησιαστική αγωνία και φροντίδα.

Με αισιοδοξία διεξάγουμε τον αγώνα μας αυτό και, γνωρίζοντας την ισχύ «των όπλων» τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, οι ελπίδες μας είναι βάσιμες και η πίστη μας ακλόνητη ότι τα Ελληνόπουλα μπορούν να αντιπαραταχθούν νικηφόρα κατά των ναρκωτικών.

Η ουσιαστική ελληνοχριστιανική αγωγή και παιδεία. Η βιωματική Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Η βιωματική ελληνορθόδοξη παράδοση. Ο απλός τρόπος ζωής και η ολιγάρκεια σε συνδυασμό με την εγκράτεια. Η ευρύτερη καλλιέργεια και απόκτηση αρετών. Η χειρωνακτική εργασία ή η φυσική άσκηση και άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Ο αθλητισμός ως τρόπος ζωής και «ευγενής άμιλλα» (όχι ως επιδίωξη αποκτήσεως τίτλων με κάθε μέσον ή τίμημα). Η δημιουργία ισχυρών οικογενειακών και αληθινών φιλικών δεσμών.

Ανωτέρω αναφέρθησαν και τονίστηκαν ορισμένες από τις επιλογές που έχουμε στην διάθεσή μας, προκειμένου να κτισθούν ισχυρές προσωπικότητες που θα λένε με τόλμη και σθένος "ΟΧΙ" σε όλα τα ναρκωτικά.  Η καλύτερη πρόληψη είναι η πλήρης αποχή. Και να έχουμε κατά νουν δύο τινά. Εάν τελικά δεν συγκατατεθεί κανείς για να πει ναι στα ναρκωτικά με την θέλησή του, δεν θα τον αναγκάσει κάποιος με το ζόρι και τη βία να το κάνει αυτό. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Αν ίσχυε αυτό, οι ανά τον κόσμο κλινικές για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, δεν θα ήταν γεμάτες από παιδιά πλουσίων.

 

Η ΝΙΚΗ, διαπνεόμενη από αγάπη για τον άνθρωπο-πρόσωπο και την διατήρηση μιας υγιούς κοινωνίας, για την αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος προτείνει τις παρακάτω εφικτές λύσεις:

 1. Καταγραφή όλων των ευρισκομένων στην Ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δηλώνουν τοξικομανείς, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (έως 3 μήνες περίπου).
 2. Εξέταση αυτών από ιατρούς αντιστοίχων ειδικοτήτων.
 3. Άμεση απέλαση όλων των αλλοδαπών οι οποίοι θα καταγραφούν ως τοξικομανείς στις χώρες καταγωγής των.
 4. Μετά το πέρας της προθεσμίας καταγραφής, ανάληψη εκ μέρους της πολιτείας, της υποχρεώσεως να χορηγεί στους καταγραφέντες Έλληνες υποκατάστατα των ουσιών από τις οποίες είναι εξαρτώμενοι, με φθίνουσα χορήγηση.
 5. Κρατική και κοινωνική μέριμνα για τη συμμετοχή των προσώπων αυτών σε εργασία και κοινωνική ζωή.
 6. Πλήρης αναμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, με απώτερο στόχο την εκμηδένιση της κυκλοφορίας και χρήσεως ναρκωτικών, δια της αυστηροποιήσεως των ποινών, την έκτιση των ποινών, που θα επιβάλλονται στο ακέραιο και την μη χορήγηση αδειών σε καμία περίπτωση. Η κατοχή οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας σε οποιαδήποτε ποσότητα να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και να επισύρει ποινή πολυετούς καθείρξεως. Παντελής εξάλειψη του όρου «κατοχή προς ιδίαν χρήσιν» ή η τοξικομανία να αποτελεί ελαφρυντικό παράγοντα και να υπερισχύει της πράξεως της εμπορίας.
 7. Δημιουργία ειδικών φυλακών – θεραπευτηρίων, στις οποίες θα κρατούνται αποκλειστικά τρόφιμοι εμπλεκόμενοι με ναρκωτικά, διαχωρισμένοι σε χρήστες – εμπόρους κ.λ.π.
 8. Ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων ναρκωτικών.
 9. Άμεση απέλαση των αποφυλακιζομένων αλλοδαπών για υποθέσεις ναρκωτικών.
 10. Άμεση απέλαση των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν απασχολήσει τις αρχές εμπλεκόμενοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε υποθέσεις ναρκωτικών.
 11. Έμφαση στον Αθλητισμό με δημιουργία αθλητικών χώρων και μέσων για αύξηση αθλοπαιδιών των νέων σε όλες τις εκπαιδευτικές Βαθμίδες, καθώς και φορολογική ελάφρυνση σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες άσκησης αθλητισμού και κάθε ωφέλιμης ενασχόλησης των νέων μας. Επίσης θεσμοθέτηση και παροχή πάγιων πιστώσεων λειτουργίας για την δημιουργία «πολυκέντρων νεότητας» σε κάθε πόλη, χωριό και περιοχή  της Ελλάδος, κυρίως  μέσω πολιτιστικών Συλλόγων .

Τέλος, δια του παρόντος άρθρου, θέλουμε ως «ΝΙΚΗ» να εκφράσουμε τα θερμότατα συγχαρητήριά μας στους άοκνους, έντιμους και γενναίους  μαχητές των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή του ΣΔΟΕ και των Τελωνείων, από το μικρότερο τμήμα τους μέχρι τις κεντρικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών, για τις αλλεπάλληλες, συνεχείς και σπουδαίες επιτυχίες των και δηλώνουμε συμμαχητές και συμπαραστάτες στον ευλογημένο αγώνα τους, μέχρι την τελική "ΝΙΚΗ".

 

Βασίλειος Μαλεσιάδας

Αξιωματικός (ε.α.) ΕΛ.ΑΣ.

Υπεύθυνος Κοινότητας ΝΙΚΗΣ Αγρινίου

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890