Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Πρόταση Νόμου της ΝΙΚΗΣ: Επιβάτες και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να έχουν δικαίωμα ανεξάρτητων ελέγχων

Πρόταση Νόμου της ΝΙΚΗΣ: Επιβάτες και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να έχουν δικαίωμα ανεξάρτητων ελέγχων

Οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη ανήκουν σε όλο το πολιτικό σύστημα γιατί οι δικοί του νόμοι επέτρεψαν την συγκάλυψη και το «μπάζωμα» της αλήθειας.

Αν οι μηχανοδηγοί ή οι επιβάτες μπορούσαν με κάποιο νόμιμο τρόπο να πετύχουν την απόσυρση από την κυκλοφορία της φονικής αμαξοστοιχίας, οι 57 συνάνθρωποί μας που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη θα ήταν μαζί μας.

Για αυτό η ΝΙΚΗ κατέθεσε την πρώτη της πρόταση νόμου με την οποία ζητά να αναγνωριστεί στους επιβάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς το δικαίωμα να κάνουν ανεξάρτητους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αν κριθεί ότι υπάρχει κίνδυνος, να ζητούν δικαστικώς την απόσυρση από την κυκλοφορία του επικίνδυνου μέσου μεταφοράς. Παράλληλα ζητάμε αναγνωριστεί το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας σε όσους εργάζονται σε επικίνδυνα μέσα μεταφοράς μέχρι να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για τη ζωή και την ασφάλειά τους.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες  για την αντιμετώπιση που θα έχει η πρότασή μας, αλλά το πολιτικό σύστημα, που κόπτεται να υποστηρίξει κάθε αλλοπρόσαλλο ξενόφερτο δικαιωματισμό μόνο και μόνο για να επιτεθεί στην παραδοσή μας, θα πρέπει να απαντήσει σε όλη την κοινωνία γιατί της αρνείται τα παραπάνω αυτονόητα δικαιώματα. Γιατί να μην έχουν οι μηχανοδηγοί και οι επιβάτες το δικαίωμα να ελέγχουν την ασφάλεια των μέσων ανεξάρτητα από το Ψευτορωμέικο παράλυτο κράτος; Γιατί να μην μπορούν να σταματάνε τα επικίνδυνα τρένα αυτοί που ρισκάρουν την ζωή τους σε αυτά;

Ας απαντήσουν κοιτώντας στα μάτια τις οικογένειες των θυμάτων.

Παρακάτω παραθέτουμε την Πρόταση Νόμου:

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890