Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός υπό την απειλή της πολιτικής τρομοκρατίας Ράμα

Ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός υπό την απειλή της πολιτικής τρομοκρατίας Ράμα

Συμπληρώνονται 33 χρόνια από το Δεκέμβριο του 1990 όταν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου γιόρτασαν τα πρώτα ελεύθερα Χριστούγεννα μετά την πτώση του τυραννικού καθεστώς που εγκαθίδρυσαν οι Εμβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία.

Η γέννηση του Θεανθρώπου έφερε τότε την απέραντη χαρά σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που επί δεκαετίες διατηρούσαν άσβεστη την ελληνικότητα και την ελπίδα για ένα δημιουργικό μέλλον υπό την σκέπη της  Ορθοδόξου Εκκλησίας και την προστασία της Ελληνικής πατρίδας.

Τα Χριστούγεννα του 2023 όμως στην περιοχή της αρχέγονης και ελληνικότατης Χιμάρας, ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός τελεί ακόμα  υπό την απειλή της πολιτικής τρομοκρατίας του «δημοκρατικού» καθεστώτος Ράμα.

Η παρατεινόμενη παράνομη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου  Φρέντυ Μπελέρη χωρίς δίκη επί 8-μηνο σκοπό έχει να οδηγήσει σε υφαρπαγή της δημαρχίας από εγκάθετο δήμαρχο του Έντυ Ράμα και μετά σε υφαρπαγή της παραλιακής ζώνης και άλλων γαιοκτησιών.

Η επιδιωκόμενη παράνομη ανάληψη της δημαρχίας της Χιμάρας από εγκάθετο εκλεκτό της Αλβανικής κυβέρνησης στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Μπελέρη αποτελεί σημείο κλειδί για την διατήρηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας και στην Βόρειο  Ήπειρο γενικότερα. Καταδεικνύει δε, την αναξιοπιστία της  κυβέρνησης της ΝΔ διότι πρώτον, υποστήριξε την υποψηφιότητα Μπελέρη, αλλά εγκατέλειψε την υπεράσπιση της εθνικής ελληνικής μειονότητας, όπως πράττει συνήθως στα εθνικά θέματα και δεύτερον, διότι δεν άσκησε όλες τις δυνατότητες που είχε στο πλαίσιο της ΕΕ για την εφαρμογή του κράτους δικαίου από την Αλβανία.

Η τοποθέτηση εγκάθετου δημάρχου στη Χιμάρα θα πλήξει επίσης την αξιοπιστία της ΕΕ που ευαγγελίζεται την εφαρμογή του κράτους δικαίου ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει τις κατάφωρες παραβιάσεις του από την Αλβανία - χώρα που τελεί σε διαδικασία ένταξης -προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η ΝΙΚΗ θα παραμείνει προσηλωμένη στους πολιτικούς στόχους που έθεσε στις σχέσεις της Ελλάδος για την επιβολή στην Αλβανία του πλήρους σεβασμού όλων των μειονοτικών και εθνικών δικαίων των ομογενών μας. Δεν μπορούμε να συζητούμε για ευρωπαϊκή προοπτική με την Αλβανία, παραγνωρίζοντας τη συστηματική εχθρική πολιτική του αλβανικού κράτους και παρακράτους απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και στην μη συνεργασία με την Ελλάδα για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης(ΑΟΖ) βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890