Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η Ελλάδα εκτός του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της ΕΕ!

Η Ελλάδα εκτός του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της ΕΕ!

Αποτελεί ιστορική ειρωνεία ότι το κόμμα της ΝΔ που ενέταξε την χώρα στην ΕΕ (πρώην ΕΟΚ) και του οποίου τα πολιτικά στελέχη του αυτοαποκαλούνται «ευρωπαϊστές», ευθύνεται για την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν θέσπισε Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΘΧΣ) ως όφειλε, παραβιάζοντας τη σχετική Κοινοτική Οδηγία (Ε.Ε 2014/89).

Μιλάμε για τον σχεδιασμό που ορίζει πού θα έχουμε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: ζώνες αλιείας, τουρισμό, υδατοκαλλιέργειες, ανεμογεννήτριες, έρευνες υδρογονανθράκων, διελεύσεις αγωγών, διατήρηση βιοποικιλότητας κτλ. Τι ακριβώς εμπόδισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εφαρμόσει την Κοινοτική Οδηγία η οποία είχε ήδη ενταχθεί στην εθνική νομοθεσία το 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ);

Είναι ενδεικτικό ότι η Κύπρος με μικρότερο σαφώς γεωοικονομικό μέγεθος και με το 37% τμήμα της υπό τουρκική κατοχή προέβη στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό παρά τις αντιδράσεις του τουρκικού κράτους. Αντιθέτως, η μη συμμόρφωση της Ελλάδος με την Κοινοτική Οδηγία, κατέδειξε εκκωφαντικά την κυβερνητική ανεπάρκεια στα όρια της προδοσίας των εθνικών μας συμφερόντων και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος εξουσίας:  φοβία, ανικανότητα, εξάρτηση από ξένους παράγοντες... Κι όλα αυτά για ένα θέμα με τεράστιο γεωπολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα, ικανό να τροφοδοτήσει με ενεργειακούς πόρους την ανάπτυξη της χώρας επ΄ ωφελεία των  μελλοντικών  γενεών.

Ας σημειωθεί και η χρονική συγκυρία της παραπομπής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, γεγονός που υποδηλώνει σαφώς την συντρέχουσα αρμοδιότητα της ΕΕ στον καθορισμό θαλασσίων ζωνών και την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε για την προώθηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.  Ας απαντήσει λοιπόν καθαρά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό (που θα κληθεί και να πληρώνει τα πρόστιμα), ακόμα και στους τυχόν καλοπροαίρετους ψηφοφόρους της, για ποιον λόγο αδράνησε τόσα χρόνια αλλά και εξακολουθεί το δια παραλείψεως έγκλημά της σε βάρος των ενάλιων ελληνικών συμφερόντων.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890