Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αποστολάκης Γεώργιος

Γεώργιος Αποστολάκης

Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου
Βουλευτής Επικρατείας

Γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρια Λάρισας. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σxολή του Α.Π.Θ.  Άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1983. Στη συνέχεια, έγινε δικαστής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, την οποία υπηρέτησε ευδόκιμα επί 38 έτη. Αφυπηρέτησε την 30.6.2021 με το βαθμό του  αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Πέραν της εκτελέσεως του δικαιοδοτικού έργου, μελετά και ασχολείται από ετών συστηματικά με το εκκλησιαστικό δίκαιο, ιδίως στο πεδίο του εμπραγμάτου εκκλησιαστικού δικαίου. Έχει συγγράψει και εκδώσει ικανό αριθμό μονογραφιών  (συνολικά 11) με αντικείμενο το ως άνω επιστημονικό πεδίο, αλλά και το ποινικό δίκαιο και την πολιτική δικονομία. Πολλές, επίσης, μελέτες του (ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου) συνολικά 40, έχουν δημοσιευτεί στα νομικά περιοδικά. Είναι συντονιστής ύλης του νομολογιακού περιοδικού "Ελληνική Δικαιοσύνη". Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Στα, εκτός της νομικής επιστήμης, ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται και η σύνθεση υμνογραφικής λειτουργικής ποίησης.  Κάποιες από τις ακολουθίες που συνέταξε εγκρίθηκαν από την Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε ως πρόεδρος του Συλλόγου της Ενορίας του (Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων).  Ήδη δραστηριοποιείται στην Εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη Γκόμα του Κογκό», ενισχύοντας το σπουδαίο έργο του Κογκολέζου ιεραποστόλου π. Τιμοθέου Ntumba Musungayi (πνευματικού τέκνου του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου). Ομιλεί και γράφει άριστα την ελληνική γλώσσα και καλά την αγγλική.

Από τον Ιούνιο του 2023 εκλέχθηκε και διακονεί τον ελληνικό λαό ως Βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ στη Βουλή των Ελλήνων.

Λίγα λόγια για το πνεύμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σήμερα απέχει από τις εκλογές - όχι από αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα και την κοινωνία μας, αλλά αντιθέτως από βαθιά απογοήτευση για τη δυσοσμία μισού αιώνα κομματοκρατίας, η οποία έχει επιβάλει την ανελευθερία, τη διαφθορά και τον ανθελληνισμό ως τη νέα νόρμα. Για πολλούς Έλληνες σήμερα η προσέλευση στην κάλπη ισοδυναμεί περίπου με διάπραξη αμαρτίας. Εξίσου εύλογα, γιατί να εμπιστευθούν πυροτεχνήματα "ενός ακόμη νέου σωτήρα";
Η εμπιστοσύνη στη ΝΙΚΗ έρχεται από δύο πυλώνες: (α) τις θέσεις της, που έχουν ευθύτητα, εφαρμοσιμότητα για το αύριο των παιδιών μας και αντανακλούν τις Αξίες του Γένους μας και (β) τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τη ΝΙΚΗ - γνήσια τέκνα του Ελληνικού Λαού, που δεν έχουν σχέση με επαγγελματίες πολιτικούς. Εκ του καταστατικού μας, στη ΝΙΚΗ δεν δεχόμαστε κανένα βουλευτή από κόμματα που κατάστρεψαν την  Ελλάδα, ούτε συνεργαζόμαστε με το χρεωκοπημένο καθεστώς.
Ακόμη πιο σημαντικό, η ΝΙΚΗ έχει εντελώς αντίθετο τρόπο πολιτικής σκέψης και λειτουργίας από το γνωστό "μοντέλο" των προσωποκεντρικών κομμάτων, όπου ο κάθε αρχηγός, ως "μία αιχμή", μπορεί να φθαρεί, να στομώσει, να λυγίσει ή να σπάσει. Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι μία ιερή υπόθεση που ξεπερνά την προσκόλληση στην ιδέα ενός πρόσκαιρου "σωτήρα". Στη ΝΙΚΗ, υπάρχει Συλλογική Ηγεσία. Τόσο στην στρατηγική πυξίδα και λήψη αποφάσεων, όσο και στην δημόσια εκπροσώπηση των θέσεών της, που αναλαμβάνει η Εμπροσθοφυλακή της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΙΚΗΣ είναι πιστή στην παρακαταθήκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «…τούτην τὴν πατρίδα τὴν ἔχομεν ὅλοι μαζί, καὶ σοφοὶ καὶ ἀμαθεῖς καὶ πλούσιοι καὶ φτωχοὶ καὶ πολιτικοὶ καὶ στρατιωτικοὶ καὶ οἱ πλέον μικρότεροι ἄνθρωποι· ὅσοι ἀγωνιστήκαμεν, ἀναλόγως ὁ καθείς, ἔχομεν νὰ ζήσωμεν ἐδῶ. Τὸ λοιπὸν δουλέψαμεν ὅλοι μαζί, νὰ τὴν φυλάμεν κι᾿ ὅλοι μαζὶ καὶ νὰ μὴν λέγη οὔτε ὁ δυνατὸς «ἐγώ», οὔτε ὁ ἀδύνατος. Ξέρετε πότε νὰ λέγη ὁ καθεὶς «ἐγώ»; Ὅταν ἀγωνιστῆ μόνος του καὶ φκειάση, ἢ χαλάση, νὰ λέγη ἐγὼ· ὅταν ὅμως ἀγωνίζονται πολλοὶ καὶ φκειάνουν, τότε νὰ λένε «ἐμεῖς». Εἴμαστε εἰς τὸ “ἐμεῖς” κι᾿ ὄχι εἰς τὸ “ἐγώ”.»
Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έχει φρόνημα ριζωμένο στο «Εμείς» του Μακρυγιάννη και όχι στο «εγώ». Όταν κανείς πορεύεται με το «εγώ» του, είναι σαν μία αιχμή μόνη της στη μάχη. Η μεμονωμένη αιχμή μπορεί να λυγίσει και να σπάσει την ώρα της μάχης. Όταν όμως έχεις "πολλές αιχμές" μαζί, μία "ομαιχμία", όπως υπέροχα χρησιμοποιεί την λέξη αυτή ο Θουκυδίδης, τα πράγματα αλλάζουν. Στο «Εμείς» της ΝΙΚΗΣ συστρατεύονται στην πρώτη γραμμή άνθρωποι που κοπιάζουν να ζουν έμπρακτα τις αξίες της Νίκης. Σε αντίθεση με έναν "σωτήρα", αυτή η ομόψυχη «ομαιχμία» δε σπάζει, δε στομώνει, δε στραβώνει, δεν αλλάζει πορεία. Πορεύεται με ομοψυχία, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, με βλέμμα στραμμένο σε έναν αντικειμενικό σκοπό, σε έναν προορισμό. Μεγαλώνει και συστρατεύει διαρκώς και περισσότερους - χωρίς να αφήνει χώρο σε φιλόδοξους πολιτικάντηδες με προσωπικές ή επιχειρηματικές ατζέντες.
Αυτή είναι η δύναμη της Νίκης: το «Εμείς».

Στείλτε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΙΚΗΣ:

Image

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890