Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ανδρέας Βορύλλας

Ανδρέας Βορύλλας

Επιχειρηματίας
Βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Ο Ανδρέας Βορύλλας γεννήθηκε το 1965 στην Αυστραλία και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής, με καταγωγή από τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα.

Αυτοδημιούργητος , από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με επιχειρήσεις στον κλάδο των καυσίμων, της εστίασης και των αυτοκινήτων, δημιουργώντας έτσι πολλές θέσεις εργασίας στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου και πολιτεύεται με το πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ.

Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ατρομήτου Περιστερίου μέσω της συγχώνευσής του με την Χαλκηδόνα, κατέχοντας μάλιστα και θέση στο ΔΣ για πάρα πολλά χρόνια.

Σήμερα πέρα των δικών του επιχειρήσεων , εργάζεται και ως επιχειρηματικός σύμβουλος σε πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα. Εξειδικευμένος σε θέματα τόσο νεοφυούς επιχειρηματικότητας όσο και σε καθαυτά παραγωγικά εταιρικά σχήματα έχει την εμπειρία και γνώση που είναι απαραίτητες για την δομή και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Με κεντρικό γνώμονα την παιδεία, την εξειδίκευση, την εργατικότητα δηλώνει πως: “Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, που να στηρίζεται στις πλουτοπαραγωγικές της πηγές , την ποιότητα του προϊόντος και με εργαλείο το σύγχρονο marketing να την καταστήσουν στις ισχυρές χώρες της Ευρώπης.”

Η απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος με την ΝΙΚΗ πηγάζει από την αγάπη του για την πατρίδα, την οικογένεια (ως πατέρας τριών παιδιών), αλλά και την πίστη του στην ορθόδοξη εκκλησία μας.

Με την ΝΙΚΗ πιστεύει πως θα μπορέσει να γίνει κοινωνός των προαναφερόμενων μιας και η πατριωτική αυτή κίνηση είναι απαλλαγμένη από το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και φυσικά δεν διαπλέκεται με όλους αυτούς που επιβουλεύονται την Ελλάδα, την Oρθοδοξία και τις παραδόσεις μας

Από τον Ιούνιο του 2023 εκλέχθηκε και διακονεί τον ελληνικό λαό ως Βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Λίγα λόγια για το πνεύμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σήμερα απέχει από τις εκλογές - όχι από αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα και την κοινωνία μας, αλλά αντιθέτως από βαθιά απογοήτευση για τη δυσοσμία μισού αιώνα κομματοκρατίας, η οποία έχει επιβάλει την ανελευθερία, τη διαφθορά και τον ανθελληνισμό ως τη νέα νόρμα. Για πολλούς Έλληνες σήμερα η προσέλευση στην κάλπη ισοδυναμεί περίπου με διάπραξη αμαρτίας. Εξίσου εύλογα, γιατί να εμπιστευθούν πυροτεχνήματα "ενός ακόμη νέου σωτήρα";
Η εμπιστοσύνη στη ΝΙΚΗ έρχεται από δύο πυλώνες: (α) τις θέσεις της, που έχουν ευθύτητα, εφαρμοσιμότητα για το αύριο των παιδιών μας και αντανακλούν τις Αξίες του Γένους μας και (β) τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τη ΝΙΚΗ - γνήσια τέκνα του Ελληνικού Λαού, που δεν έχουν σχέση με επαγγελματίες πολιτικούς. Εκ του καταστατικού μας, στη ΝΙΚΗ δεν δεχόμαστε κανένα βουλευτή από κόμματα που κατάστρεψαν την  Ελλάδα, ούτε συνεργαζόμαστε με το χρεωκοπημένο καθεστώς.
Ακόμη πιο σημαντικό, η ΝΙΚΗ έχει εντελώς αντίθετο τρόπο πολιτικής σκέψης και λειτουργίας από το γνωστό "μοντέλο" των προσωποκεντρικών κομμάτων, όπου ο κάθε αρχηγός, ως "μία αιχμή", μπορεί να φθαρεί, να στομώσει, να λυγίσει ή να σπάσει. Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι μία ιερή υπόθεση που ξεπερνά την προσκόλληση στην ιδέα ενός πρόσκαιρου "σωτήρα". Στη ΝΙΚΗ, υπάρχει Συλλογική Ηγεσία. Τόσο στην στρατηγική πυξίδα και λήψη αποφάσεων, όσο και στην δημόσια εκπροσώπηση των θέσεών της, που αναλαμβάνει η Εμπροσθοφυλακή της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΙΚΗΣ είναι πιστή στην παρακαταθήκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «…τούτην τὴν πατρίδα τὴν ἔχομεν ὅλοι μαζί, καὶ σοφοὶ καὶ ἀμαθεῖς καὶ πλούσιοι καὶ φτωχοὶ καὶ πολιτικοὶ καὶ στρατιωτικοὶ καὶ οἱ πλέον μικρότεροι ἄνθρωποι· ὅσοι ἀγωνιστήκαμεν, ἀναλόγως ὁ καθείς, ἔχομεν νὰ ζήσωμεν ἐδῶ. Τὸ λοιπὸν δουλέψαμεν ὅλοι μαζί, νὰ τὴν φυλάμεν κι᾿ ὅλοι μαζὶ καὶ νὰ μὴν λέγη οὔτε ὁ δυνατὸς «ἐγώ», οὔτε ὁ ἀδύνατος. Ξέρετε πότε νὰ λέγη ὁ καθεὶς «ἐγώ»; Ὅταν ἀγωνιστῆ μόνος του καὶ φκειάση, ἢ χαλάση, νὰ λέγη ἐγὼ· ὅταν ὅμως ἀγωνίζονται πολλοὶ καὶ φκειάνουν, τότε νὰ λένε «ἐμεῖς». Εἴμαστε εἰς τὸ “ἐμεῖς” κι᾿ ὄχι εἰς τὸ “ἐγώ”.»
Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έχει φρόνημα ριζωμένο στο «Εμείς» του Μακρυγιάννη και όχι στο «εγώ». Όταν κανείς πορεύεται με το «εγώ» του, είναι σαν μία αιχμή μόνη της στη μάχη. Η μεμονωμένη αιχμή μπορεί να λυγίσει και να σπάσει την ώρα της μάχης. Όταν όμως έχεις "πολλές αιχμές" μαζί, μία "ομαιχμία", όπως υπέροχα χρησιμοποιεί την λέξη αυτή ο Θουκυδίδης, τα πράγματα αλλάζουν. Στο «Εμείς» της ΝΙΚΗΣ συστρατεύονται στην πρώτη γραμμή άνθρωποι που κοπιάζουν να ζουν έμπρακτα τις αξίες της Νίκης. Σε αντίθεση με έναν "σωτήρα", αυτή η ομόψυχη «ομαιχμία» δε σπάζει, δε στομώνει, δε στραβώνει, δεν αλλάζει πορεία. Πορεύεται με ομοψυχία, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, με βλέμμα στραμμένο σε έναν αντικειμενικό σκοπό, σε έναν προορισμό. Μεγαλώνει και συστρατεύει διαρκώς και περισσότερους - χωρίς να αφήνει χώρο σε φιλόδοξους πολιτικάντηδες με προσωπικές ή επιχειρηματικές ατζέντες.
Αυτή είναι η δύναμη της Νίκης: το «Εμείς».

Στείλτε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΙΚΗΣ:

Image

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890